用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 保良局陳守仁
go

保良局陳守仁 [複製鏈接]

保良局陳守仁

請問該校如何,師資,學生,功課量如何,多唔多成功誇區考入,請大家幫幫手。  

Re: 保良局陳守仁

SFung 寫道:
,多唔多成功誇區考入,請大家幫幫手。  

大概 10 % 左右

不過唔關誇區事,超過 90% 入讀既都係跨區返學既!

直資黎既,無分區。

ykwong,多謝回應

請問其它雜費幾多,如車費,書簿費等,有冇人知道呢!
:

車費當然視乎遠近,九龍區大批摡五百零啦,書費千二 ,三到。簿費又大概一百幾十,細數唔洗咁仔細!

唔洗咁仔細,其實我想計下每個月大概幾多。
你知唔知interview時大概係點呢!

我d舊料,你等下其他人答吧。大概都係d濕碎野,簡單曰常問題,唔會問你特首係叫乜名d無聊題

最緊要係肯講,用英文一定有分加,唱首普通話歌仲正,畫下畫又好d。信不信由你。

廣告已被網站刪除

Please don't put any ad in all discussion forums, you are so disgusting and wasting our time

nick168_ip 寫道:
我係"Chiropak"護脊書包一位sales!好想同各位家長教師會委員和家長談一談,因為我們好有誠意透過家長日參與貴校展銷活動.我們給予學校的優惠價$304-$370(大小碼不同)仲有公仔筆袋送,而吉g島,永安,西田,sogo價格是$489-$530!最好就係一year內有壞包換,保守估計用到2-3years,好耐用ga!!
"Chiropak"係全球唯一一隻"世界衛生組織"認可的護脊書包(!!!香港現在全的"護脊"書包都無臨床測試!!!這是事實!!!),有澳洲脊醫學會,香港脊醫學會,美國脊醫學會等認可.係澳洲有二years比300位小學生臨床測試,再將reports呈交附屬"世界衛生組織"的"世界脊骨神經科聯會"認可!
我hope各位家長清楚明白"護脊"二字的定義,多謝
請各界家長多多回應,如有疑問,請給小弟回應 [/quote]

Yes, agress with you, bau

I want to know if the students in TSY have to carry many books & stuff to school everyday. Anyone knows?  I saw many primary students take a very heavy school bag.  Very terrible!!
該用戶已被刪除

James&Simon , thanks for your sharing.

希望你仔仔成功!

Wnnieng,

P1 - P2 : 每人有一個plastic drawer
P3 - P6 : 每人有一個locker (都幾大)

該用戶已被刪除

請問若讀陳守仁,  中學網係屬邊區, 選擇多嗎 ?
陳守仁係咪 $1200一個月學費 ?

it seems that the school emphasize the children's language talents.  
‹ 上一主題|下一主題