用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN大家會揀KM定LH?
go

PN大家會揀KM定LH?

我個人偏向KM,但好多人話LH好!

引用:我個人偏向KM,但好多人話LH好! +

原帖由 Siup99 於 15-04-19 發表
LH

引用:Quote:原帖由+Siup99+於+15-04-19+發表我個

原帖由 nic_bb 於 15-04-19 發表
LH
想問大家覺得LH有咩過人之處?

引用:Quote:原帖由+nic_bb+於+15-04-19+發表LH想

原帖由 Siup99 於 15-04-19 發表
想問大家覺得LH有咩過人之處?
LH 直升 K1. KM 不是

nic_bb 發表於 15-4-19 08:11
LH
LH SURE. 就以km 及sc相比,km唯一有難度係無得直上,而就算k想再考sc都得因为收好多人,所以如果手持有依幾間大熱既pn offer,平均我覺得LH較優勝。

回覆:PN大家會揀KM定LH?

想請教大家LH實際係課程上和教學上有咩優點你哋咁鍾意呢?

三間都有朋友讀緊,LH非常谷又超多野做,近年非常進取既學校。SC好hea,多活動,好多家長有家底或名校出生,所以基本吾怕憂上小,無上述條件既小心變左培太子讀書。KM教程較深,要有心理準備小朋友既學習壓力,所以k吾一定收都係有原因既。

貢獻勳章

回覆:markey 的帖子

LH

LH 直升K1

引用:三間都有朋友讀緊,LH非常谷又超多野做,近

原帖由 QQfishs 於 15-04-19 發表
三間都有朋友讀緊,LH非常谷又超多野做,近年非常進取既學校。SC好hea,多活動,好多家長有家底或名校出生 ...
多謝你的意見!

LH ,100%直升 ,佢課程深 活動教學 like

LH for sure

[size=17.33333396911621px]LH.[size=17.33333396911621px]利申,我係LH用家,活動教學,小朋友好開心又學到大家所覺得"深及難"嘅課程,不過校長講得好啱,唔好低估咗啲小朋友,其實佢地學野好快, 佢地完全唔覺得難,跟得上,小學自然較輕鬆[size=17.33333396911621px]  

引用:LH+,100%直升+,佢課程深+活動教學+like +

原帖由 fatbao 於 15-04-19 發表
LH ,100%直升 ,佢課程深 活動教學 like
每間分校都是100%直升嗎?有無校內評估?謝謝。

回覆:cuhkrain 的帖子

係100%直升!有校內評估!老師同家長大約一個月會有一次見面

貢獻勳章

引用:係100%直升!有校內評估!老師同家長大約一

Siup99 發表於 15-4-19 08:10

Of course LH, 100% PN students will be promoted to K1.
It implies that LH is confident of the quality of their PN students.

I only applied for LH and didnt apply for KM even KM is closer to my place.

引用:Quote:原帖由+Candycat225+於+15-04-20+發

原帖由 markey 於 15-04-20 發表
一個月一次見面?
一年兩次茶聚,兩次家長日,兩次觀課(PN同 K好似一次),聖誕表演,運動日,真係差唔多

唔少人K1都會再考其他,PN揀間可直升的,有backup 好D