用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 瑪琍諾神父VS陸慶濤
go

瑪琍諾神父VS陸慶濤 [複製鏈接]

瑪琍諾神父VS陸慶濤 大家點選擇
   2    0    0    0

popeyemuimui 發表於 15-4-15 11:01

瑪神, 有升中呈分, 升中要更上一層樓會較易
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:popeyemuimui+發表於+15-4-15+11:01+

原帖由 hkpapa852 於 15-04-15 發表
瑪神, 有升中呈分, 升中要上一層樓會較易
Agree

陸慶濤有無中學BACK UP?

popeyemuimui 發表於 15-4-15 11:12
吓, 你咁問?

你知唔知呢兩間學校其實係點? 有咩分別?

一間係抽, 一間要考......
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:陸慶濤有無中學BACK+UP?

原帖由 popeyemuimui 於 15-04-15 發表
吓, 你咁問? x2

校長講得好清楚,如果唔係諗住讀羅氏,最好唔好㨂陸小。

唔好意思先, 因為唔我係幫朋友問, 所以唔太清楚陸慶濤係點, 而家兩間都收咗,所以想大家俾D意見

回覆:popeyemuimui 的帖子

兩間都有中學backup 地區名校 揀近屋企嗰間 比小朋友多d休息時間

引用:唔好意思先,+因為唔我係幫朋友問,+所以唔太

原帖由 popeyemuimui 於 15-04-15 發表
唔好意思先, 因為唔我係幫朋友問, 所以唔太清楚陸慶濤係點, 而家兩間都收咗,所以想大家俾D意見  ...
比我一定瑪神

引用:唔好意思先,+因為唔我係幫朋友問,+所以唔太

唔好意思先, 因為唔我係幫朋友問, 所以唔太清楚陸慶濤係點, 而家兩間都收咗,所以想大家俾D意見  ...
仲要睇下住邊

回覆 popeyemuimui 的帖子

幫朋友問咁得意嘅?

manta_ray 發表於 15-4-15 22:14

回覆 popeyemuimui 的帖子

幫朋友問咁得意嘅?

那些年的「乜乜夫人信箱」d來信咪又份係幫朋友問!呢d野。。。明o既!

manmanchubb    發表於 15-4-16 00:41
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 15-4-15 23:32
那些年的「乜乜夫人信箱」d來信咪又份係幫朋友問!呢d野。。。明o既!
睇咗咁耐, 有以下感覺:

1. 依家D朋友真有心
2. 依家D家長真醒目, 原來係網上對住班3唔識7既人問幾句, 就做到決定
3. 依家D細路真幸福, 自己係用家, 到有得揀時都係唔會有機會俾佢揀, 一D煩惱都無. 將來既人生一定無風無浪

引用:瑪琍諾神父VS陸慶濤+大家點選擇

你對朋友真好

hkpapa852 發表於 15-4-16 09:13

睇咗咁耐, 有以下感覺:

1. 依家D朋友真有心

仲有一樣,果d「乜乜 vs 物物」再加送「如題」兩隻字的朋友,當正自己係
「出卷王」,想區區幾隻字就換來百字長文,刀仔鋸大樹!

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

回覆:瑪琍諾神父VS陸慶濤

不論是自己問還是幫人問,出貼問問題前做少少基本功課是不可缺少。

herman0114 發表於 15-4-16 11:29
不論是自己問還是幫人問,出貼問問題前做少少基本功課是不可缺少。

你咁講好容易俾人話你係令到EK變質既份子呀, 小心!

回覆:hkpapa852 的帖子

多謝題點,但本人仍覺得有質素嘅問題才會有質素嘅答案。

引用:多謝題點,但本人仍覺得有質素嘅問題才會有

原帖由 herman0114 於 15-04-16 發表
多謝題點,但本人仍覺得有質素嘅問題才會有質素嘅答案。

回覆:popeyemuimui 的帖子

兩間都有朋友嘅仔女讀, comment都唔錯。㨂神瑪吧! 唔駛交學費

‹ 上一主題|下一主題