用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望 pn offer
樓主: patrick7749
go

聖若望 pn offer [複製鏈接]

回覆:聖若望 pn offer

我上年有買白色外套,但冇穿過乜濟,因為怕佢整污蔑,多數穿風褸,已經夠,以上年為例11月中下旬開始轉冬季,其實個時唔凍個時長運動服加風褸,好凍個時已經轉穿另一款學校冬季灰色外套,低過14度可穿自己褸
都有見小朋友秋天,春天時穿白色外套,所以買左或冇買都冇所謂,隨大家選擇,所有校服都可升k1繼續穿,當然如果仲o岩穿的話

明白啦,咁風褸係咪買2件好D,有家長話衣服,鞋襪,文具全部要label, 是嗎?

我上年買左1件風褸咋,因為都唔會點整污蔑,熱出汗的話根本唔會穿,凍的時候又唔會有汗。。。真是需要洗的話,我自己用抽濕機吹乾。。。學校建議所有物品,衣服都寫名或貼人名label析別,我有跟足寫名/貼名。。。事實上有機會調轉同學物品,校服(因弄濕而換衫),寫左名方便學校做,家長自己都知係咪自己野,因為毛巾盒,水樽易撞款,有自己名小朋友自己都唔會攞錯。。。老師會教佢地自己每天一回到學校自己取水樽,毛巾盒,食物盒出來,放學又自己放回書包。。

請問有現任家長知道,食物盒,乾毛巾,濕毛巾盒,水壺有規定款式大小嗎?是水杯還是水壺? 另外school apron 係咩,買校服時無得買,但係parents talk 張notes又有寫,校長說可以帶定片返學,大家帶左幾多去呀?

引用:請問有現任家長知道,食物盒,乾毛巾,濕毛

原帖由 ting626 於 15-08-15 發表
請問有現任家長知道,食物盒,乾毛巾,濕毛巾盒,水壺有規定款式大小嗎?是水杯還是水壺? 另外school apron ...
食物盒,濕毛巾,水杯定水樽都冇指定款,尺寸,隨家長安排,盡量寫返學生名就ok, apron係學校第一日學校派,上年的第一日安排是派一個書包,圍裙,一個名牌掛圍裙,每樣都是一個,如需額外需office另外買,不過個人意見是不用spare

引用:請問有現任家長知道,食物盒,乾毛巾,濕毛

原帖由 ting626 於 15-08-15 發表
請問有現任家長知道,食物盒,乾毛巾,濕毛巾盒,水壺有規定款式大小嗎?是水杯還是水壺? 另外school apron ...
補充,學習片每天帶2塊,不用帶一整包,因為老師話教小朋友自己每天自己於書包取片,所以每天keep2塊新於書包內

書包係派架,我今年買校服時要買埋

點都係家長俾$$買, 派的意思是當天才發放俾學生,老師已蓋學生名於書包個牌到咁解

又未收到老師打來,咩都未買,太多野未確定

‹ 上一主題|下一主題