用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望 pn offer
樓主: patrick7749
go

聖若望 pn offer [複製鏈接]

toutou1024 發表於 15-5-1 01:21
我仔現讀k3.如果按比例,一定英文佔多,但中文學校都無忽略,都好着重啲筆畫,現在教閲讀理解,重組句子。 ...
請問默書係咪k2先開始? K2/k3全日學費/雜費幾錢? Thanks

回覆:SK921 的帖子

我印象k1都有默書,現k3學費5400一個月,雜費大概11000一年

toutou1024 發表於 15-5-1 16:11
我印象k1都有默書,現k3學費5400一個月,雜費大概11000一年
Thanks, 請問你覺得小朋友中文會唔會比較差? 同埋每星期都默書會好大壓力?

引用:如果你小朋友喜歡中文都可以的,因為sjc嘅

原帖由 toutou1024 於 15-04-18 發表
如果你小朋友喜歡中文都可以的,因為sjc嘅中文詞彙都唔淺的。
我見到好多人講Sjc好谷,我想請教Sjc的教學方式係creative及讓小朋友去探索的教法,定填鴨式坐定定的教法?
thanks!

我仔就不喜歡中文,可能筆畫多啦!佢又應付到默書,無壓力喎。每次默書大概四,五個生字,一句句子。

回覆:lok888 的帖子

應該唔係太creative喇!因為上返佢間小學無可能creative喇!否則好難pick up返佢間小學。幼稚園老師都覺佢小學深的。

回覆 toutou1024 的帖子

Thanks

唔洗客氣

引用:Quote:原帖由+toutou1024+於+15-04-18+發表

原帖由 lok888 於 15-05-02 發表
我見到好多人講Sjc好谷,我想請教Sjc的教學方式係creative及讓小朋友去探索的教法,定填鴨式坐定定的教法? ...
傾向傳統坐定定果隻

回覆:toutou1024 的帖子

多謝分享!

引用:我仔現讀k3.如果按比例,一定英文佔多,但

原帖由 toutou1024 於 15-05-01 發表
我仔現讀k3.如果按比例,一定英文佔多,但中文學校都無忽略,都好着重啲筆畫,現在教閲讀理解,重組句子。 ...
多謝分享!

回覆:聖若望 pn offer

仔仔現時PN , 將會原校升讀!SJC我覺得我無選錯,我仔仔極喜歡返學,pn唔谷,活動式教學,一星期一次功課,$5250一個月,$1500雜費。呢千五就係大家收到信要交1500蚊留位費個千五,而am or pm offer ,上年以先到先得形式當時我去咗旅行,遲一日已經係pm!!嚟緊仔仔將會原校升k1,我選擇全日班,學費未知,雜費全日班半個學期$5900。。。。。校車方面,當時我覺得好校車公司好亂,開學前一日先確認我幾點上車同有位比我,除了呢野野我不滿之外,校車叔叔同褓母都好好,好愛錫小朋友。

補充一句,小朋友英文中文方面,聽講一野,用中問就中答,英問就英答。。。。在家中,除爸爸英文對答,其餘用中文。

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2858064&extra=page%3D1
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回覆 super_kitty 的帖子

5900雜費? 一年兩次?

引用:回覆+super_kitty+的帖子 5900雜費?+一年

原帖由 happybbpig 於 15-05-20 發表
回覆 super_kitty 的帖子

5900雜費? 一年兩次?
K1 whole day 先係, PN $1500 只交過一次。

請問有家長知道Pn夏季校服是否只有白色Polo裇,藍色短褲?女仔無校裙?咁是否只買白波鞋已足夠,不用買黑皮鞋?K班和pn校服一樣嗎?要準備相開學用嗎?passport size是否可以?

引用:請問有家長知道Pn夏季校服是否只有白色Polo

原帖由 ting626 於 15-06-12 發表
請問有家長知道Pn夏季校服是否只有白色Polo裇,藍色短褲?女仔無校裙?咁是否只買白波鞋已足夠,不用買黑皮鞋 ...
得運動裝,男女一樣,只係買白色運動鞋就得。

K1-k3除運動裝,仲有校服。

引用:請問有家長知道Pn夏季校服是否只有白色Polo

原帖由 ting626 於 15-06-12 發表
請問有家長知道Pn夏季校服是否只有白色Polo裇,藍色短褲?女仔無校裙?咁是否只買白波鞋已足夠,不用買黑皮鞋 ...
我今年要6張相,我係屋企拍埋牆同佢影,之後上網搵個software整證件相,之後先拎出街哂。

首先多謝前一位家長對於運動鞋和相片的回覆,上星期到了學校買校服,Pn有一件白色棉質外套,真是棉質,不是冷外套,有沒有聖若望家長分享下這件外套作用大嗎,常不常用,夠不夠暖? 我只買了風褸,個人認為好像可以擋風功能較棉外套好,有現任家長可以比些意見? 還有風褸我只買了一件,要多買一件嗎?謝謝

‹ 上一主題|下一主題