用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 朗思國際幼稚園(九龍塘) 藍田朗思好唔好?
go

藍田朗思好唔好? [複製鏈接]

有k1 offer, 想知好唔好,有無用家分享下?

0    0    0    0

回覆:CarmenRoy 的帖子

我都諗緊讀吾讀,但so far所聽comment都幾好,唯一係個名吾夠響,好苦惱

回覆:藍田朗思好唔好?

我女讀pn 藍田,我覺得好好,老師校長課程,語景一流,差不多每日net+pth,教holly phonics教得好,小班制,每班只24人,分三組,老師有愛心。
K1我們會去龍校,因為龍年效應,考k1困難重重,只有一間龍校收。但龍校其實完全無net, pth,兼happy school , 一定要外補,語景同朗思無得比。
如果不是龍年效應,怕考小一又要同同一班人爭一輪,真係好唔捨得朗思,同家長們已建立了友誼。
朗思一向少人講的,不要擔心,我有兩朋友的仔女讀完四年,考到心儀小一,大力推薦。朗思升小一龍虎榜都好好的。學校門口有貼出來。

引用:我女讀pn+藍田,我覺得好好,老師校長課程

原帖由 helenmelody 於 15-05-02 發表
我女讀pn 藍田,我覺得好好,老師校長課程,語景一流,差不多每日net+pth,教holly phonics教得好,小班制 ...
多謝你回覆!我決定讀think K1啦!

Good decision.

Typo ~ its jolly phonics
唯一美中不足,係校舍有點舊,因為係四間的第一間,但清潔工作做得足,而且個人喜愛學校有戶外空間,可讓小朋友每天接觸到陽光,新鮮空氣。壞處是夏天有蚊,每天我會為阿女貼蚊貼。
我自己好怕幼稚園係全室內,全日冷氣,對小朋友調節體溫無咁好。

你係咪決定讀藍田think k1?
我會放阿女夏季三套,冬季兩套運動服,加書包。
你買左未?
未的話,平啲讓給你。
夏季開學時,還未完全戒片,書包要帶多一套校服的。
我女k1會轉去另一間。

回覆:helenmelody 的帖子

我已經有校服啦,多謝你的意見

引用:Good+decision. Typo+~+its+jolly+phonics

原帖由 helenmelody 於 15-05-03 發表
Good decision.

Typo ~ its jolly phonics
咁係咪不用外出學 phonics?

回覆:Kaernsit 的帖子

Thx Kaernsit, 我係fb揾下先

不用,朗思教已經好好

回覆:helenmelody 的帖子

多謝你的分享,希望阿囡讀得開心。

‹ 上一主題|下一主題