用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 你們的小朋友是否都睡得很少?
樓主: atirw
go

你們的小朋友是否都睡得很少? [複製鏈接]

回覆 DYPT 的帖子

你有興趣的話,可以去看看一些鬆弛技巧。坊間其實有好多給成年人的材料,主要是替人減壓的。
for every one criticism, three positives must be given.

queenie_shum 發表於 15-5-13 16:15
我唔知算唔算夢遊嘅一種,佢坐起身,跟住掉轉頭又瞓返低
我果個情況同你的小朋友一模一樣, 所以我很擔心佢的睡眠素質, 但是又想不到有甚麼辦法可以幫佢.
我試過中醫, 話佢燥, 吃了2-3劑也不見有很大改善, 而且中藥苦, 佢0吾肯繼續吃

引用:回覆+gingerm+的帖子 +Mine+is+the+same.+

原帖由 DYPT 於 15-06-21 發表
回覆 gingerm 的帖子

Mine is the same. Ten years old already, nearly seldom sleep quietly over the  ...
我仔而家會俾我瞓前massage, 的確明顯好左好多,你可以一試,加油

回覆:你們的小朋友是否都睡得很少?

試吓按摩,如按吓背,有時我會幫仔按摩一陣,如5分鐘左右,會比平時易入睡

我都試過按摩,按穴位都試過。阿仔反應就差不多,不過當場就話好舒服

按背部那裡?
‹ 上一主題|下一主題