用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 聖基道兒童院的健苗軒
go

聖基道兒童院的健苗軒

我仔有時會情緒不穩 和專注力較弱,看左心理學家,佢話做評估的逼切性不大,但我都好想 個仔上下 d 情緒社交訓練和專注力訓練 course..上網見到好多 centre 有呢 d course, 但好多都好貴,聖基道兒童院的健苗軒有呢d course, 請問有無人上過?
請問邊度有呢類型的 course 呢?

回覆:myhappybb 的帖子

阿仔上過 3 年專注班,陳姑娘教的

引用:阿仔上過+3+年專注班,陳姑娘教的 +

原帖由 pauline_c 於 15-03-28 發表
阿仔上過 3 年專注班,陳姑娘教的
上成點?好嗎?
我打左去,佢話full 同埋有人輪緊,都吳知幾時到我

回覆:myhappybb 的帖子

係好 full 的,我個仔進步不少,當然中間是有上有落,整體是進步的。

回覆:pauline_c 的帖子

你可以排協康同小童群益會,亦是很多人的,看看那裡快些有位

回覆:pauline_c 的帖子

小童群益會不見有這課程,可否提供網址給我,thanks!

引用:你可以排協康同小童群益會,亦是很多人的,

原帖由 pauline_c 於 15-03-29 發表
你可以排協康同小童群益會,亦是很多人的,看看那裡快些有位
yes, 我都吳見有!麻煩你比個 website 我,謝謝!

健苗軒 is good , they will soon start the summer course enrolment in May

引用:我仔有時會情緒不穩+和專注力較弱,看左心

原帖由 myhappybb 於 15-03-28 發表
我仔有時會情緒不穩 和專注力較弱,看左心理學家,佢話做評估的逼切性不大,但我都好想 個仔上下 d 情緒社 ...
坊間都有些細型嘅私營中心,佢地都有社工會開辦呢類型嘅course ,果啲無咁爆同埋易有位 , 可以去問下了解吓,起碼在排到大機構前可以keep住比到訓練小朋友先。。。