用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有無坐過Finnair?
go

有無坐過Finnair?

有無坐過Finnair 去英國香港來回?準確book聖誕机票!

我女九月初報到讀yr 10, booked 左 Xmas tickets,  原先唸住同班同学一齐轉机,但現在只有她一個, 我都驚緊唔知佢掂5掂?安5安全?

回覆 DKmum 的帖子

我訂左今年聖誕來回啦!$6200超平!阿仔上網check過都唔差,所以叫我照訂,佢都想坐下唔同公司!

點解自己一個ge? 5讀Ruthin啦?

知5知有冇UM service? 我女14岁,第一次自己轉机,而我 張都係咁上下价钱!

打去HK問下!飛边日?

Taimum 發表於 15-3-28 23:26

打去HK問下!飛边日?
Dec 11, 你呢?

回覆:有無坐過Finnair?

唔洗擔心,Finnair 好安全,個機場好大又唔多人,仲有免費無限 wifi 任你用,义電地方都好多,不過記得帶旅行插頭,唔記得都仲有 USB 义電

Ding

您咁早?阿仔17/12term end Heathrow to HK, 4/1飛回UK.

回覆 Ding 的帖子

多謝您意見呀!阿仔都有講話Finnair有7粒星安全指標,唔係佢自己比自己!您阿仔到港未?

引用:+本帖最後由+Taimum+於+15-3-29+10:33+編輯

原帖由 Taimum 於 15-03-29 發表

回覆 Ding 的帖子
坐 Finnair 係自己經驗,阿仔坐 EK 昨日已返到,又大個左

Ding

Taimum 發表於 15-3-29 10:28

您咁早?阿仔17/12term end Heathrow to HK, 4/1飛回UK.
係呀,11/12 放term break ,  3/1 返到學校, Heathrow to HK.

Ding 發表於 15-3-29 00:00
唔洗擔心,Finnair 好安全,個機場好大又唔多人,仲有免費無限 wifi 任你用,义電地方都好多,不過記得帶旅 ...
Ding, 謝謝你的經驗之談,咁都放心d! 9月开学我会陪佢撘EK, 等佢試一次轉机先,而我就系后面跟着,佢話ok, 可以handle !

引用:Quote:Ding+發表於+15-3-29+00:00+唔洗擔心

原帖由 DKmum 於 15-03-29 發表
Ding, 謝謝你的經驗之談,咁都放心d! 9月开学我会陪佢撘EK, 等佢試一次轉机先,而我就系后面跟着,佢話ok,  ...
一定無問題,俾啲信心佢地

Ding

回覆 Ding 的帖子

因您阿仔好細就過去讀,我大仔好似無乜分別!來緊暑假阿仔都坐Emirates, 我地過去join阿哥,細佬去佢學校見校長和參觀,玩下英國再到泰國玩完先返HK. 阿仔成日都叫我book Emirates, 我就先睇價錢,無理由$8千幾唔坐直航呀!今次都係順路玩泰國先book Emirates, 好彩阿仔個張唔洗$1萬,我地3張就要每張$1萬多D!平常都好貴!

引用:+本帖最後由+Taimum+於+15-3-30+21:42+編輯

原帖由 Taimum 於 15-03-30 發表

回覆 Ding 的帖子
我剛出了9月開學 EK 票,因為 agent 話 1/4 之後個價有變,唔知加定減,我見$11000 唔係太貴都合理就出左,通常開學機票都緊張同貴啲。剛回來嗰轉 EK 遲左令到阿仔有啲同學遲17個鐘,佢就遲6個鐘,每人賠左£7.5食飯,遲得多嘅賠多一晚酒店,飛機遲有時候都會有,最緊要安排妥就得,今之我覺得佢地安排都幾好

Ding

回覆 Ding 的帖子

請問EK是否經常有遲的情況?定係今次係第一次遲咁多?有冇解釋點解遲呢?

引用:回覆+Ding+的帖子 請問EK是否經常有遲的情

原帖由 Sheep006 於 15-03-31 發表
回覆 Ding 的帖子

請問EK是否經常有遲的情況?定係今次係第一次遲咁多?有冇解釋點解遲呢? ...
都係第一次,搭左兩年都好準時

Ding

回覆 Ding 的帖子

原來Finnair無得劃位,劃位要收費!

引用:回覆+Ding+的帖子 原來Finnair無得劃位,

原帖由 Taimum 於 15-04-01 發表
回覆 Ding 的帖子

原來Finnair無得劃位,劃位要收費!
有,在出發前36小時做 online check-in 就可以免費 mark 位

Ding