用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012年10月中龙b,问题无学校收点算?
go

2012年10月中龙b,问题无学校收点算? [複製鏈接]

请妈妈们帮下我,我仔仔2012年10月中出世,上年9月前申请左学卷,报k1,报左4,5间,都系北区,面试完,3间都唔收,有一间面试都唔卑面,有一间同时同其中一间面试时间一样,迟左过去就话唔卑面了。好down。。。过年前打7间,有d就话无位,有d就候备留电话,有d叫过完年后再打去问,到而家,留电话无音讯,其他全部话无位,有间话交表报名费都唔一定会叫去面试。有间叫我5月份再打去。好无奈,信息同教育局网上面都唔一致。 如果无学校收,我仔仔迟一年再报,属于超大b了,会唔会d学校唔收?迟一年,学卷点处置啊?
   1    0    0    0

我女 10月頭出世, 今年9月K1, no problem!

回覆:2012年10月中龙b,问题无学校收点算?

下午班一定有學位,唯有不斷打電話。私校相信也有位,必要時找教育局幫手。

http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/kindergarten-k1-admission-arrangements/index.html#A9

各區2015/16幼兒班(K1)學位空缺情況(截至2015年3月20日)。各區仍有不少學校有位

樓主找到學校未?

回覆 小人物168 的帖子

試下揾下午班機會可能會大啲
‹ 上一主題|下一主題