用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思九龍塘vs啟思青衣
go

啟思九龍塘vs啟思青衣 [複製鏈接]

家住荃灣,九龍塘啟思同青衣啟思除咗一間有學券一間無,仲有咩分別?值唔值得要俾錢讀九龍塘啟思呢?
   1    0    0    0

回覆:啟思九龍塘vs啟思青衣

你問返學校下年仲有冇學券,因朋友話俾我知藍田下年度唔收,即使今年pn直升都冇架喇,你問下學校先

值得要俾錢讀九龍塘啟思

My son went to Kowloon Tong one. I think it worth every single dollars!

可唔可以解釋下點解九龍塘俾錢都值得?有咩好過青衣啟思呢?

回覆 mikiwu 的帖子

我都有問過,佢話未有消息要取消學劵,我都好驚係青衣讀讀下話取消學劵

回覆:rieiki1212 的帖子

我囡都係九龍塘啟思讀左PN半學期! 間學校係好好好⋯⋯我囡每日都好鐘意返學, 學校設施好不在下話, 老師係超級無敵有愛心⋯而且同家長溝通得好close, 老師一開學就鼓勵我唔好同小朋友著片返學, 我囡頭3個月都好幾次瀨濕, 我勁唔好意思,但老師好有耐性仲叫我唔好擔心! 我下學期唔讀主要係因為經濟問題, 有間有學卷既學校收左阿女, 考慮過後, 忍痛退學! 我係勁勁勁唔捨得! 因為老師們實在太好! 但老實說, 啟思課程係偏淺, 但其餘一切都好好, 比到好開心校園生活小朋友, 而且係自理方面亦做得好好! 所以唔計課程問題! 其實佢真係一間好值得讀, 而且其他雜費唔多! 明碼實價!

lauwingtai    發表於 15-4-20 23:11

回覆 suki.ywk 的帖子

我都係朋友個囡係九龍塘啟思讀,我覺得佢好乖又醒目,所以先幫亞囡報。但係青衣個間啟思都係老師有愛心,好似同九龍塘各樣嘢都一樣,仲要有學劵。雖然我問學校佢會唔會取消學劵時佢只係答依家仲有。。。我都十五十六緊。。好驚轉咗去青衣後佢取消學劵我就白轉。。

2間課程係一D分別都沒有, 老師當然每間都唔同, 或者可以講每個都唔同, 我唔知青衣校係點, 不過九龍塘當然環境好, 設備好, 空氣好, 我眼見咁多個老師都好, 比多幾千蚊去唔同校舍讀同一個課程有D人覺得OK, 有D人覺得唔值.  自己再去睇下感覺一下, 但除了學費, 仲要校車, 所以加加埋埋係唔係真係有必要去九龍塘讀呢?  我個小朋友係O係九龍塘畢業, 不過果時只係比費既校車, 啱啱仲有學卷   

回覆 喜樂果子 的帖子

好詳細,多謝你的意見。

回覆:rieiki1212 的帖子

青衣啟思應該好多蚊,我99住曉峰園,次次去到都被蚊咬

回覆 Yang81 的帖子

我都覺得個到幾多蚊

回覆:啟思九龍塘vs啟思青衣

但九龍塘啟思有冇校車到荃灣?如果不是自己坐車接送要問問

有校車到荃灣,但我住荃灣西,要五月才知道可唔可去加多個站係荃灣西。
‹ 上一主題|下一主題