用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 tutor time 多多國際
樓主: ka_te
go

tutor time 多多國際 [複製鏈接]

語境好好

引用:Quote:原帖由+Jumboshrimp+於+15-06-05+發

原帖由 Babemo 於 15-07-20 發表
作為TT兩年用家,個人覺得老師們不錯。
想問下,咁n班是全英普吧? 如果對考k既主流學校 或 小學先考主流學校,會唔會好難呢

環境好好,亞仔次次都唔捨得走

nyip 發表於 15-7-24 00:23
想問下,咁n班是全英普吧? 如果對考k既主流學校 或 小學先考主流學校,會唔會好難呢

...
係,全英普

Jumboshrimp 發表於 15-7-20 23:56
that's a lot of money
Yes.
Now my son goes to Vic. 5d class costs only 6400

回覆:tutor time 多多國際

引用:朋友女讀完TT,明明佢地係香港家庭,但阿女

原帖由 螞蟻兵團 於 15-08-27 發表
朋友女讀完TT,明明佢地係香港家庭,但阿女只會說英文,之後去評估被說十分適合讀國際學校呀!

...
如果本身英文好native嘅香港家庭都無乜問題,但而家香港好多家長英文唔native都照同小朋友講英文,真係唔講好過講。我都見過朋友同個仔講"Open the TV" " Do you eat lunch? "

我9月都會帶仔返沙福道多多呀!打去問職員時,佢叫我去BB expo報名唔使參觀學校。

引用:朋友女讀完TT,明明佢地係香港家庭,但阿女

原帖由 螞蟻兵團 於 15-08-27 發表
朋友女讀完TT,明明佢地係香港家庭,但阿女只會說英文,之後去評估被說十分適合讀國際學校呀!

...
去邊度評估?

我有個大女上年讀了一年TT. 我地系屋企講普通話, 剛入學個女一句英文都唔識, 老師仲同我講距教了距差不多一個鍾, WHAT'S YOUR NAME ,距都系唔識答,只會repeat 距的話.
差不多讀了3個月後, 我個女已經識講完整句子,識回答問題,唔識的會用英文問. 到左下學期,基本上第一反應都係講英文啦,會成段成段甘講, 有次距同我講brontosaurs我都幾意外因爲我完全唔識呢個單詞
我仲有個小B 完全沒翻playgroup, 係屋企跟住個家姐都識距完整句子的英文了

不過入IS要申請都好煩, 對於我地呢D 無英文環境 個女係TT學到確實比我期望高好多. 因爲我唔知道其他幼稚園,同埋IS OR NATIVE的英文水平, 所以我無得比較.

PN一班大約幾多人? 幾多個老師?

如果pn返兩日或三日幾錢?我個女1月B,讀左tt pg 十個月,預左出年2月升taddler pg, 但tt pn 係back up (可能佢地會提我插班)

引用:PN一班大約幾多人?+幾多個老師?

原帖由 winson_ws 於 15-09-19 發表
PN一班大約幾多人? 幾多個老師?
Tutor time pn 一班15-20人,一個班主任,一個net英文老師,一個國語老師,其實真係唔錯,不過真係唔平,我小朋友之前讀半日班三個鐘要8300/month,好似已經加到9字頭(耀中如果除開半日計都冇佢咁貴)

想問大家最後有冇報多多pn?我而家都好1516報唔報好,好苦惱

同埋有冇邊個campus多鬼仔同新d,我去左沙褔campus又唔覺環境好靚

回覆 Kulatea 的帖子

我就鍾意寶馬山果間,環境好靚,好大個playground!好似有翻新

回覆 Bibi_chan 的帖子

Hello, may I know have u send you kids to TT K1 class as well? If yes, what's yr comments?
I just got an offer of their K1, but needa to pay nearly $20k as deposit. So I wanna to seek more advices before paying such sum of money.

Do you have comments about the kids's discipline and the cirriculuum?

My biggest concern is about "primary school" ...would be be very hard to have a spot in some nice international school ? as u know... the competition is very keen everywhere

Thank you,
‹ 上一主題|下一主題