用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 tutor time 多多國際
go

tutor time 多多國際 [複製鏈接]

我見好似近乎無人討論呢間,想請問多多好嘛?

10    0    0    0

please ask clarify your question, are you asking PG or K ?

回覆:tutor time 多多國際

I ask for pn,但想問下間學校整體.......

回覆:ka_te 的帖子

我小朋友由6個月開始playgroup, 其實我覺得間學校好好,啲老師都好nice, 但始終自己target 唔係international school, 所以黎緊學年完咗playgroup後便會去另一間pn.
你或者去國際學校嗰版問,可能會多啲人答到你

回覆:Taka12 的帖子

我仔仔1歲返pg到現在,返左一年,我仔仔都好鐘意返學,好開心,同學跟同學或老師之間好closed ,我仔仔見親啲同學都會主動big hug , 學校環境也很好,剛剛還把二個playroom重新裝潢,學校仲會一年有二次由美國多多總部運啲教育用品玩具書等返香港各分校,其實我同老公都超級鐘意間學校,都有考慮讀pn , 佢升小真係好多小朋友入國際學校為多,但我都識到啲家長小朋友考到其他傳統小學,另外我地又考慮另一問題,佢既pn學費真係幾貴,今年要$9800,不過,如果我仔仔今年入吾到心儀pn,我諗我都會留係多多讀!

Thx so much ya,我都睇過間學校,我同老公都好喜歡,仔仔仲玩到唔捨得走,但因為我對學校了解唔多,所以1516
而且我個係細B,翠茵收佢ppn班,仲要講明唔係由翠茵主辦........

如果你真係鐘意多多,而你PN OFFER又吾係你心儀,可以比BB係多多讀一年PN, 還掂K1係咪都要報過!

回覆 Taka12 的帖子

Exactly the same thoughts. I love Tutor Time - but we are targeting local primary schools.

Taka12 發表於 15-3-22 09:05
我小朋友由6個月開始playgroup, 其實我覺得間學校好好,啲老師都好nice, 但始終自己target 唔係internation ...
exactly what i experienced two years ago. My daughter changed to another local kinder but we really miss TT.
But i still found a tiny problem for TT pg as I found that the content started to be repeated when my daughter was studying at there after 9 months.

我也選了多多pn, 但是打算入本地小學。因為學校環境真係好好,所以讀下再算,老師都有講學生升本地小學沒有問題,不過的確選擇國際學校比較多。

謝謝各位意見,我都仲1516緊.....如果各位媽媽會點揀?
1)常寧路綠茵pn班 am offer
2)新都城翠茵ppn班 am offer
3)   多多pn班 pm offer
Thxxxxxxxxxx,其實心都喜歡多多,但我住將軍澳,2yrs 小朋友返九龍塘會唔會好遠呢?

回覆 ka_te 的帖子

要睇你意向呢
1) 如果想小朋友英普基礎好-揀多多
2) 唔想小朋友辛苦-揀屋企附近返學
3) 睇你鐘意AM定PM

引用:謝謝各位意見,我都仲1516緊.....如果各位

原帖由 ka_te 於 15-03-26 發表
謝謝各位意見,我都仲1516緊.....如果各位媽媽會點揀?
1)常寧路綠茵pn班 am offer
2)新都城翠茵ppn班 am ...
唔遠la, Tko 去TT 40mins ja ma...

Thanks ar! 有無D有廣東話呢?? 因為多數工人帶仔仔去, 但工人只會廣東話...

我揀左多多PN因為喜歡活動教學和每天也是英普各一半的模式,也不會share teacher, 小班教學,校舍清潔, 夠大, 又有戶外。雖然我未肯定將來是國際定本地學校,但我相信有較好基礎應該會大D機會考到理想小學。

我女女讀緊多多n班,其實校舍同老師都好好,仲有語言基礎會打得好,因為同學仔通常都係會用英文或者普通話溝通,比起本地幼稚園國際班會多左機會講,所以我仲諗緊俾唔俾佢升多多k1,但係驚如果考唔到國際小學要讀番本地小學就會好辛苦,雖然有同其他媽咪或者老師傾過課程可以接銜到本地小學,但係初頭一定會好唔慣

引用:Thanks+ar!+有無D有廣東話呢??+因為多數工

原帖由 rachmama 於 15-04-01 發表
Thanks ar! 有無D有廣東話呢?? 因為多數工人帶仔仔去, 但工人只會廣東話...
冇廣東話堂..class teacher識廣東話..都見有小朋友係姐姐帶

引用:我女女讀緊多多n班,其實校舍同老師都好好

原帖由 Bibi_chan 於 15-04-01 發表
我女女讀緊多多n班,其實校舍同老師都好好,仲有語言基礎會打得好,因為同學仔通常都係會用英文或者普通話 ...
Bibi Chan我想問下你小朋友在家會不會自己主動多用英文溝通嗎?

回覆 yayasiko 的帖子

我同你的睇法一樣,喜歡多多環境整潔、大、最重要有戶外遊樂場,老師初步都覺得幾NICE。所以揀來揀去,最後都係決定讀多多。想英普基礎打得好,而且聽其他媽媽講TT係HAPPY SCHOOL,培養佢喜歡返學都好重要。至於升上小學,我多數會考慮本地小學,所以到時再看看如何。你BB都係今年PN?邊間分校呀?
‹ 上一主題|下一主題