用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 我病了!唔知點算!
go

[其他] 我病了!唔知點算! [複製鏈接]

我囝囝付今年4年歲,讀s位,我全職湊佢2個月前証實有抗甲E生問我.......想找出原因......真係有口難言......我只係講家庭有壓力仲可以講什麼?有苦自己知道!其實LEE幾年壓力好大!自囝囝10個月仲未識企.....不斷發現其他問題.....我個心...比心如刀割更痛係全慢
唔大壓力就假好彩而家老公同媽媽幫到手唔係日子.....都好難捱自問有做婚前同產前檢查...查什麼都查到足.....問心無愧我而家仲休息僅....已經好怕知道囝囝既進度但又可內疚....同時又想好返出黎做下part time....眼見d媽咪返工係開心d....好芧盾
   0    0    0    0

鳩嗚 發表於 15-3-19 23:06
我囝囝付今年4年歲,讀s位,我全職湊佢2個月前証實有抗甲E生問我.......想找出原因...... ...
我好明白你有好大壓力,我阿囡只係學習遲緩,但我都有壓力;但開心又要過,唔開心又要過,為有看開d,唔好比自己同小朋友有太多要求了,健康最重要。

Agree所以我都係暫時放低佢

回覆:鳩嗚 的帖子

我都有甲抗問題,吃了8年藥。之前和99同住,壓力爆煲。(便有甲抗問題)搬走了,懷孕期間,和生完bb 都要晚晚食藥。
大囡都有少許讀障問題,而且仲係自閉症譜系。
樓主,明白你的心情,現階段,先定時吃藥。定期覆診。

‹ 上一主題|下一主題