用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 太子kidschaxxel Montessori playgroup
go

太子kidschaxxel Montessori playgroup [複製鏈接]

回覆:太子kidschaxxel Montessori playgroup

我comment係呢間pg老師好有心,不是循例上完堂就算,每堂都有comment比番家長今日小朋友表現係點,而且會講小朋友有咩方面需要加強……單是有心已遠勝過某些外表華麗的pg

引用:Quote:百事可樂+發表於+15-12-13+01:25+我c

原帖由 Swy124 於 15-12-13 發表
I am considering if it is worth from travel from tuen Mun to prince Edward. I plan my son to start t ...
希望你不介意我用中文回答
我喜歡這間pg除小朋友上得很開心外,她的個人性格越來越鮮明,老師懂得發掘小朋友的個性,仲會告知家長如何處理。
我女兒上了三個月由當初什麼反應都沒有到依家會表示勞作做得很好、會要求老師唱什麼歌、懂得玩需要思考的玩具……
其實最主要令我繼續返係因為女兒十分喜歡老師,我發現其他家長也是這樣說,不知為何自己的小朋友很喜歡老師,我猜是老師懂得小朋友心理吧。
至于英文,其實全班房都會說英文,小朋友都是在全英環境內學習的。

屯門出太子半小時可以嗎?其實我也不近,返學都要預半個鐘架……同埋15m就可以開始返,不用等兩歲,但pg比較full,因都是小班教學
我只知道老師是澳洲人,如果你有興趣可以打電話約老師見面了解詳情,我當初也是這樣了解的

回覆:Swy124 的帖子

睇番小朋友是否能否坐45mins……我是坐mtr到太子的,一開始小朋友會覺得無聊,到依家會週圍撩人玩,每次開門仲同人say bye,雖然有時冇人理佢
小朋友適應力好強的,比少少時間佢試下

‹ 上一主題|下一主題