用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 荃灣playgroup
go

荃灣playgroup [複製鏈接]

bb 14個月大, 想帶他想palygroup, 請問有無媽媽知荃灣邊到有好既playgroup?
   0    0    0    0

回覆:荃灣playgroup

Bambini

回覆:mebb622 的帖子

請問有無人知kindermusik playgroup 好唔好?

回覆:mebb622 的帖子

請問Bambini呢間有咩好架?唔該。

kiddie garden  新開,好有心的!老師勁有愛心
https://www.facebook.com/kiddiegardenhk

Baby Brain is also worth to try

Bambini, teacher john very gd

回覆:miu0611 的帖子

You may try baby.brain in 荃灣城市中心

引用:bb+14個月大,+想帶他想palygroup,+請問有無

原帖由 miu0611 於 15-03-14 發表
bb 14個月大, 想帶他想palygroup, 請問有無媽媽知荃灣邊到有好既playgroup?
我囝1歳開始上playgroup 直至2歳做超細B入學,由於家住荃灣,我諗可以比d意見您。
起初,佢係my first little xxxx 上kindermusik, 練下d小机肉,學習聽下指令咁,都ok既,不過你唔好太期望學到好多野;
後來因為補堂可以去試下little sportsman, 因為我囝坐唔定亦好動,非常之鐘意玩,咁就上左成大半年;

引用:Quote:原帖由+miu0611+於+15-03-14+發表bb+

原帖由 mrszineith 於 15-03-20 發表
我囝1歳開始上playgroup 直至2歳做超細B入學,由於家住荃灣,我諗可以比d意見您。
起初,佢係my first litt ...
此外,我亦比佢去Kids N xx上過英文playgroup, 主力學英文,其實老師教得用心,眼見其他小朋友亦學得唔錯,但我囝直到上PN才能講話,所以在我仔身上收效不大。
至於bambiXX, 他入學前3個月係上呢間,好多小朋友都好鍾意,原因係佢出面有個好大的遊戲空間,但每次要我個囝唔好玩入課室真係慘,佢玩到唔肯入返去,而且課室好細但每班成7個人實太迫了,老師倒也不錯的。
結論係你去試下堂才能找到合適你孩子性格的,上playgroup只為孩子學前適應下秩序,不要期望可以學到好多野,當係去玩下的心態

回覆:mrszineith 的帖子

謝謝你的回覆,好詳細!
有無媽媽知CDxA 同Joyfxl 好唔好,邊間好些?兩間都話有位,不過無得試堂,唔知揀邊間好

回覆 miu0611 的帖子

CPDA 我仔仔上過,佢地用中文教學,課室大清潔,但我仔仔返十堂換了兩個老師,老師教完一樣野由得媽媽同BB自行發揮,冇乜跟進咁企埋一邊,呢點我不太喜歡!但老師同助教有愛心的,如果你想報,建議你找X韻老師,佢有heart同會同小朋友參與,比較好的!Joyful我都想報,唔知其他媽媽有冇經驗可以分享一下?

回覆 HoneyCHOY 的帖子

多謝你的意見啊, 我報cdpa 那班係"Tenya" 老師.( 我係電話聽到lee 個名, 唔知係唔係咁串), 知道lee 個老師好嗎?

回覆 miu0611 的帖子

不過不失,你懂的!

引用:bb+14個月大,+想帶他想palygroup,+請問有無

原帖由 miu0611 於 15-03-14 發表
Baby brain

coda and joyful 2間我都有上, cpda其實好簡單好易融入, 始終廣東話教學, 不過上左差不多一年就冇上啦,因為到bb 2歲, 我覺得佢開始適應左上堂既規矩, 我就將佢轉讀第2間, 而家呢間係一半普通話一半英語, 可能我認為喺唔同時段需要學/接觸唔同語言

另外joyful, 我到而家都仲上梗,不過起初我都唔知bb吸收得有幾多, 第一係姐姐湊返學放學, 第二屋企又係用廣東話溝通, 點知佢interview n班時遇著個外籍老師, 我當時先知佢已經識簡單對答(當然係單字既對答)

引用:+本帖最後由+miu0611+於+15-3-23+14:57+編

原帖由 miu0611 於 15-03-23 發表

回覆 HoneyCHOY 的帖子
我囝跟咗tanga老師半年,覺得佢好好,我囝進步咗好多,in N時有2間學校老師話睇得出我囝有返pg!

我個B 13個月大,上左4堂joyful , 都ok gei... 但都係唔係好坐得定,老師ok,我見其他同學仔學左一段時間學得幾好~worth to try

回覆:jenniemum 的帖子

我個仔上左幾堂joyful ,好似無咩學到咁,上堂又走來走去,想了解下你bb邊方面有進步?

‹ 上一主題|下一主題