用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園(大角咀分校)interview 後感覺如何? ...
樓主: ac_ksn
go

學之園(大角咀分校)interview 後感覺如何? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+alhkwok+於+15-03-14+發表我

原帖由 LedTV 於 15-03-14 發表
當年你女女表現如何?
當年阿囡面試表現幾好,所以收咗

回覆:學之園(大角咀分校)interview 後感覺如何?

我同老公都無背景,中小學讀邨校,當年都係第一輪收咗大女,所以我唔覺學校著重家長背景

其他campus..感覺難……7月B冇可能有滿意嘅表現

引用:我同老公都無背景,中小學讀邨校,當年都係

原帖由 胖媽媽 於 15-03-15 發表
我同老公都無背景,中小學讀邨校,當年都係第一輪收咗大女,所以我唔覺學校著重家長背景

...
咁點解報名時要申報父母的中小學?

想問pn 收幾多人?

請問in N 班流程如何?
問問題是用中定英?

引用:想問pn+收幾多人? +

原帖由 Missy_Phy 於 15-03-15 發表
想問pn 收幾多人?
大角咀叫112人(28x4)

回覆:kissobaby 的帖子

唔知有幾多applicant 呢?

我女in個日勁少人。group in 有小朋友冇入房,剩番我個女同另外一位小朋友,兩個group in

引用:我女in個日勁少人。group+in+有小朋友冇入

原帖由 Missy_Phy 於 15-03-15 發表
我女in個日勁少人。group in 有小朋友冇入房,剩番我個女同另外一位小朋友,兩個group in

...
前兩年因為太多人報考學校失預算,令場面混亂等候時間長。之後學校大幅改善,增加面試日,每場人數減少,令面試非常流暢。學校肯聽意見,勇於改善,抵讚!

回覆:Monstereasy 的帖子

借問一下,校長問問題時候問得多唔多呢?
因為校長問左我仔好多條問題

回覆:ac_ksn 的帖子

真心呢間幼稚園老師同校長都好有教育個團火!!仔仔現在是n班同學,每日返學都好開心!從來無話唔想返學!而學校真係會睇家長背景,主要係睇家長語言能力同埋有無時間係屋企教育子女!因為學校好著重家校合一,要家長陪埋小朋友一起學習同溫習,而家長都要有一定程度,因為其中一位班主任係外藉老師,見家長時外藉老師都要見埋!所以呢間係一間非常有heart的Happy school

點解group in會有小朋友無入房?因為喊得勁?

引用:點解group+in會有小朋友無入房?因為喊得勁

原帖由 ming1i823 於 15-03-15 發表
點解group in會有小朋友無入房?因為喊得勁?
我囡goup in個時,有個小朋友爆喊,校長入黎叫木家長帶小朋友出去休息吓,等下round再in. 因為唔想影響其他小朋友情緒。

我覺得學之園d老師very considerate... 上次去in st cat...d老師見到我個女有d扭計,即刻黑面,跟住好似吾多想in(hae in) 我個女咁。

引用:Quote:原帖由+ming1i823+於+15-03-15+發表

原帖由 JK427 於 15-03-16 發表
我囡goup in個時,有個小朋友爆喊,校長入黎叫木家長帶小朋友出去休息吓,等下round再in. 因為唔想影響其他 ...
咁樣做,勁尊重個小朋友,真係好學校
越來越想個囡考到,好緊張

回覆:dongdongwong 的帖子

Did the principal elaborate whether all kids that have a chance would get 2nd interview? Or that some kids will get a place even without 2nd interview?  The principal didn't mention in our group. (I'm referring to Hampton Loft campus)

今日in 海帆,3rd part唔係校長, 只係主任...
同埋感覺冇之前睇d post寫到咁認真!主任入房前,冇人望住mark 分,到主任入房交問卷同小朋友傾下計,禮物完結

貢獻勳章

引用:今日in+海帆,3rd+part唔係校長,+只係主任.

‹ 上一主題|下一主題