用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 少功課又輕鬆開心的幼稚園
樓主: kinyan419
go

少功課又輕鬆開心的幼稚園 [複製鏈接]

啓思跟靈糧堂,是happy school,功課少,好輕鬆的

怕唔怕升小—跟唔到進度?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3141417&extra=page%3D1&ordertype=1

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3134199&extra=page%3D1

引用:+本帖最後由+Yanamami+於+15-9-21+23:58+編

原帖由 Yanamami 於 15-09-21 發表

怕唔怕升小—跟唔到進度?
通常第一個child 係有D理想。

bubuG 發表於 15-9-24 21:35
通常第一個child 係有D理想。

係ek有好多帖睇……有mami担心个仔升上英中跟唔上,番学唔起勁唔知轉唔轉校好;有爸爸愁阿仔只掛住打机無心向学;新聞有報—个月三單自殺;有—升上中一开学—個月就收校方警告信話欠交功課……小—开学~話第—次默書係ABC; 要揾乜学校比欠專注力坐唔定既小朋友;要揾少功課既happy school……我只係係度諗如果人人他曰最終都要面对DSE、考大学,禁由小—既ABC到中—,八至十科全英文教学个gap咪好大?六年內点填呢个gap?仲要少功課同happy~條数我真唔識計~

引用:+本帖最後由+Yanamami+於+15-9-24+21:55+編

原帖由 Yanamami 於 15-09-24 發表
跟住又有好多人話唔可以用成績去衡量成功與否,又有人話讀band 3 學校也可以入U讀醫.........

Yanamami  都唔係話成績好就係成功,只不过早d望清楚現実好d.  發表於 15-9-24 22:28

前車可鑑~
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

回覆:少功課又輕鬆開心的幼稚園

CcKG la.

回覆:lilichan 的帖子

聖三一中心係happy school?可以講多啲嗎?

引用:我要收返之前個句!千萬唔好去浸幼! +

原帖由 kkeefamily 於 15-09-16 發表
我要收返之前個句!千萬唔好去浸幼!
點解呀?我都考慮緊浸幼,請分享!

‹ 上一主題|下一主題