用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 3月9日中提琴初級, 聯署投訴, 是日小提琴2級(青年廣場) ...
樓主: Sindy
go

3月9日中提琴初級, 聯署投訴, 是日小提琴2級(青年廣場)請入   [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+bebebe12345+於+15-3-12+11:50

原帖由 bebebe12345 於 15-03-12 發表

時代唔同、現今是條例、公平的執著時代.....
choir那場,賽前有冇講?我去每場都有提,聽到佢地因為咁dq我都打個突,照計咁有經驗的老牌校唔會犯呢個錯

Candy925  我聽聞呢件事時都唔敢相信!   發表於 15-3-12 12:16

引用:Quote:原帖由+titibaby+於+15-03-12+發表環

原帖由 marcuscyrus 於 15-03-12 發表
其實我覺得大會堂8樓拉琴應該ok,但好像好少在那裡比
都有wor今年

引用:Quote:原帖由+marcuscyrus+於+15-03-12+發

原帖由 titibaby 於 15-03-12 發表
都有wor今年
solo? 我地duet就在8樓

引用:Quote:原帖由+titibaby+於+15-03-12+發表都

原帖由 marcuscyrus 於 15-03-12 發表
solo? 我地duet就在8樓
係啊,violin solo

四隻貓 發表於 15-3-12 11:52
同意呀, 至增六國, 真係好焗.
其實我都好佩服d評判, 重覆又重覆同一首歌,我聽個上半埸已經頭痛...
其實如果水準高, 都會睇得好投入, 好肉緊架; 不過相反就...

引用:Quote:四隻貓+發表於+15-3-12+11:52+同意呀

原帖由 Candy925 於 15-03-12 發表
其實如果水準高, 都會睇得好投入, 好肉緊架; 不過相反就...
初級通常都係唔會點高水平。
Hong kong string 果d高級賽就聽到如痴如醉。

Candy925    發表於 15-3-12 13:53

回覆 bebebe12345 的帖子

Piano Concerto 不在 APA 舉行,確是很失敗的決定。聽聞去年在 Tom Lee second piano 出來的效果不好,上午和下午兩部琴的位置都有不同,這對參賽同學也一樣是不公平。

christianmom 發表於 15-3-12 14:14

Piano Concerto 不在 APA 舉行,確是很失敗的決定。聽聞去年在 Tom Lee second p ...

去年UNDER 13入場一看、以為彈雙鋼琴、當時多口說了.....
應是UNDER 19才轉吧!

又是為了公平吧!......人家演藝的參賽者有得練.....著數!
唉!要輸一樣輸、難得小朋友可在Recital Hall彈一次.....
不單場地差別大、就是琴的差別也太大了!
連聽的都是一種享受.....至今仍回味幾年前在Recital Hall那一場under 18的Bach

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

贊成你的觀感! 聽聞轉去 Tom Lee,就是有人投訴APA 的學生可以在 Recital Hall 練習,不公平。
說真的,APA 的學生一向有實力,無論有無地利,都是他們技勝一截。囝囝幾年前在 Recital Hall 比賽過一次,雖然沒有獎,但難得的經驗,仲要是和 APA 精英的一群比賽,雖敗尤榮。

引用:回覆+bebebe12345+的帖子 贊成你的觀感!+

原帖由 christianmom 於 15-03-12 發表

贊成你的觀感! 聽聞轉去 Tom Lee,就是有人投訴APA 的學生可以在 Recital Hall  ...
真係好多餘,megabox 個場也是我不喜歡的場之一,場又不是大,個台鬼咁高

今日就有小妹妹從她手上接過91......

Sindy    發表於 15-3-16 11:24
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

引用:+本帖最後由+bebebe12345+於+15-3-13+18:06

原帖由 bebebe12345 於 15-03-13 發表

今日就有小妹妹從她手上接過91...... ...
我哋嗰場個冠軍都係一位小妹妹,有85分。

可能Sindy話完佢之後,佢就加陪看顧120小朋友!

又可能佢真係驚比人勁投訴,呢幾日手鬆返,令賽後檢討對佢嘅投訴唔成立。

引用:Quote:原帖由+bebebe12345+於+15-03-13+發

原帖由 Candy925 於 15-03-14 發表
我哋嗰場個冠軍都係一位小妹妹,有85分。

可能Sindy話完佢之後,佢就加陪看顧120小朋友!
協會日日收到投訴都知什麼事,俾係你都會鬆手,所以之後比賽的亦是這評判真的要多謝 Sindy 及有份投訴的家長

回覆:3月9日中提琴初級, 聯署投訴, 是日小提琴2級(青年廣場)請入

我仔星期四比賽了,他就是120的小一生,希望不要遇上他

回覆:3月9日中提琴初級, 聯署投訴, 是日小提琴2級(青年廣場)請入

不知她會否留到月底...月底好多場高級組

過往有 評判只留兩星期然後其他評判來

我們都是音樂節開始時首2場比賽中遇到這個評審。對於協會聘用這些超級冇愛心,貶低別人抬高自己的評判,我同老公都決定下年不再參加協會的比賽。老實說,她所作的實在是有違協會的忠旨,就是提高學生對音樂興趣。失敗!

musickwong 發表於 15-3-16 11:19
我們都是音樂節開始時首2場比賽中遇到這個評審。對於協會聘用這些超級冇愛心,貶低別人抬高自己的評判,我 ...
其實整個影印機得啦, 初級組個個小朋友都係音準呀, 節奏呀, dynamic呀.. 持弓姿勢呀, 呢D問題啫.. 以咁既尺度既判斷, 其實初級組應該唔駛比賽...

Just complain and ask the teacher to do so as well, it is unacceptable. I was there and I don't think it's that bad at all.

想問下, 皇家試, 幾級要求小朋友自已調琴?

回覆:Sindy 的帖子

調琴不是考試範圍

‹ 上一主題|下一主題