用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剑鳴interview
樓主: paullum
go

剑鳴interview [複製鏈接]

回覆:dragonviva 的帖子

希望復活節假期前就好喇!

引用:我覺得太多人考同埋都無咁多位,+唔好抱咁大

原帖由 moledy 於 15-03-18 發表
我覺得太多人考同埋都無咁多位, 唔好抱咁大期望吧, 有時衣D學校同埋會睇埋家長背景呢? 講真, 咁GROUP IN 法 ...
I dun think they see the background of parents coz no such info. Is required in the application form.  Unlike other school, no academic and previous primary or secondary school info fr dad and mom are needed.

引用:Quote:原帖由+moledy+於+15-03-18+發表我覺

colinli 發表於 15-3-18 15:57
I dun think they see the background of parents coz no such info. Is required in the application form ...

我講背景既意思唔係父母既小學讀邊間而係父母既職業背景呀....衣一PART全部學校都會問父母做咩職位, 邊一間公司等, 我覺得好多學校都會考慮埋衣一PART, 好多TASK 小朋友都會做到, 咁再分DETAIL D 咪可能會睇埋父母職業LAW...

引用:Quote:colinli+發表於+15-3-18+15:57+I+dun

原帖由 moledy 於 15-03-18 發表
我講背景既意思唔係父母既小學讀邊間而係父母既職業背景呀....衣一PART全部學校都會問父母做咩職位, 邊一 ...
單從報名表要求填嘅資料,我覺得劍鳴已經比其他名幼少睇父母背景

引用:Quote:原帖由+moledy+於+15-03-18+發表我講

原帖由 Appleqq 於 15-03-18 發表
單從報名表要求填嘅資料,我覺得劍鳴已經比其他名幼少睇父母背景
無錯。我覺得係睇小朋友多D

回覆:剑鳴interview

有無人知,劍嗚pn班一共收幾多人數吖?

引用:Quote:原帖由+Appleqq+於+15-03-18+發表單

原帖由 dv2bb 於 15-03-18 發表
無錯。我覺得係睇小朋友多D
同意,佢份form真係算少野填,不過聽聞份問卷先係最緊要。

回覆:joejoebb 的帖子

Agree

引用:Quote:原帖由+dv2bb+於+15-03-18+發表無錯

原帖由 joejoebb 於 15-03-18 發表
同意,佢份form真係算少野填,不過聽聞份問卷先係最緊要。
其實份questionnaire都無咩特別,我估個個都答得差唔多?

引用:有無人知,劍嗚pn班一共收幾多人數吖? +

原帖由 yoyolk945 於 15-03-18 發表
有無人知,劍嗚pn班一共收幾多人數吖?
以往的經驗是約150人

引用:Quote:原帖由+yoyolk945+於+15-03-18+發表

原帖由 llavan 於 15-03-19 發表
以往的經驗是約150人
謝謝妳回覆

150人都唔算好少~

我小朋友玩玩具玩到唔捨得, 仲喊左兩下~~ 因為時間太急, 我一去到就即刻入去面試啦, 小朋友可能都未WARM UP好, 都係我自己做得唔好, 我應該早小小帶佢去到, 卑時間佢適應下, 其他嘅部分佢都有做齊, 跳舞仲跳到好開心, 捐圈圈都有捐, 攞禮物時有BYEBYE & 飛吻靚靚MISS~~ 但我係第2個捐, 所以唔知我地果組其他小朋友肯唔肯捐~ ANYWAYS, 所有面試都完成曬啦, 得唔得聽天由命啦。

引用:150人都唔算好少~我小朋友玩玩具玩到唔捨得

原帖由 DIKE 於 15-03-20 發表
150人都唔算好少~

我小朋友玩玩具玩到唔捨得, 仲喊左兩下~~ 因為時間太急, 我一去到就即刻入去面試啦, 小 ...
其實學校都好用心做左幾個攤位比大家warm up 或者完左interview 玩

回覆:dv2bb 的帖子

係呀,走果陣我小兒玩得好開心,學校好有心機整

‹ 上一主題|下一主題