用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 剑鳴interview
樓主: paullum
go

剑鳴interview [複製鏈接]

引用:今日interview時,親身感受到有好多唔同sty

原帖由 tungtung12 於 15-03-07 發表
今日interview時,親身感受到有好多唔同style既家長。特別係請故事比反應,我隔離個媽媽第一時間推左個小朋 ...
我個囡剛剛遊完街路過,所以就被以為有興趣出去!好好笑!但以佢咁遊街,都係算吧啦!

其實佢in咁短時間, 又幾個一齊in, 準則是甚麼?

引用:其實佢in咁短時間,+又幾個一齊in,+準則是甚

原帖由 lkwkenneth 於 15-03-08 發表
大小肌肉發展、專注力以及反應

引用:Quote:原帖由+lkwkenneth+於+15-03-08+發表

原帖由 mrsmartie 於 15-03-08 發表
大小肌肉發展、專注力以及反應
可惜我冇幫阿仔舉手,主動性fail.
其實我都好struggle應唔該幫佢舉,有D後悔

回覆:剑鳴interview

我都in左!覺得安排好差!交份表都要排幾次!人多到轉唔到身!我見到有小朋友咳得好犀利!我好驚比距傳染到我小朋友! 面試既時候有小朋友喪喊,miss又細聲,根本聽唔到有乜指令。

其實成個過程30分鐘攪掂 話安排唔好既家長 你地要求都好高

回覆:剑鳴interview

我覺得安排唔差,但可以再好D,例如對form、派label、交錢可以一條龍攪掂。我小朋友未坐暖張玩具枱,就叫佢去聽故事,呢part有些少趕。
老師好young 但都有心機同笑容,唔錯吖。比分老師可能有D倦,有些少木口木面,但最後我同佢地笑,跟著講byebye,佢地都有禮貌地報以微笑,算係咁啦!我諗當日的確幾疲累

仲可以買埋書 正

引用:Quote:原帖由+mrsmartie+於+15-03-08+發表

原帖由 colinli 於 15-03-08 發表
可惜我冇幫阿仔舉手,主動性fail.
其實我都好struggle應唔該幫佢舉,有D後悔

...
我小朋友自己舉手,可惜叫佢跟指示做佢答老師:no

KM比印象中差. 九龍塘我都IN過好多間. 最好反而係加南,老師校長表現好有愛心,安排好好.其實間間都多人IN,唔代表態度可以差。加南每一位老師都好好笑容,但KM我一個都見唔到。

KM我反而覺得家長義工好好人,好有愛心,肯主動去同小朋友玩。

講返INTERVIEW. 成個過程, 我都有留意老師,大陪份時間,坐係后面評個D老師9成時間,都冇望到D小朋友,一個打喊路,兩個DUP底個左頭唔知做乜. 所以,我都唔清楚點去評分。我覺得個個小朋友表現都差唔多。

我全程都有留意評分老師.根本無去觀察小朋友表現。何來評分。我見其他家長都好比心機表現。但WASTE心機。所以有人話好多都係寫REFERAL入,應該唔會假得去邊。
INTERVIEW都會收部份街外,但應該好少.

哩間係唯一一間我覺得入唔到都唔會覺得可惜。

Kioga_san 發表於 15-3-9 11:53
KM比印象中差. 九龍塘我都IN過好多間. 最好反而係加南,老師校長表現好有愛心,安排好好.其實間間都多人IN,唔 ...
咁IN法照計真係好難評核小朋友, 一係佢都係求其, 一係就係第二部份計分, 唔知份問卷計唔計呢又?
另外佢地一開始問我同小朋友用咩語言溝通的動機係咩呢? 答中文同答英文又如何呢?

唔知會唔會有2 IN,不過我估應該都有,我見佢地真係有寫地.
如果你1 IN 答英文.咁2IN會用英文同你IN. 前題係,1IN用咩去評估?
我估大抽獎多。

PS.我個GROUP,99%家長話用英文多

引用:其實佢in咁短時間,+又幾個一齊in,+準則是甚

原帖由 lkwkenneth 於 15-03-08 發表
我都覺得係,太多人in, 個個又差吾多,真係吾知咩標準

引用:我全程都有留意評分老師.根本無去觀察小朋

想問下考咩?

引用:我全程都有留意評分老師.根本無去觀察小朋

原帖由 Kioga_san 於 15-03-09 發表
我全程都有留意評分老師.根本無去觀察小朋友表現。何來評分。我見其他家長都好比心機表現。但WASTE心機。所 ...
請問知唔知乜嘢人可以做referrals? 現正讀緊嘅學生?

回覆:DanDiMa 的帖子

我個group 全部大年紀,其中一位是60+yr. 反而一位mark 分的是比較young, 但正如其他家長所講,全程木無表情,也沒有留意小朋友的反應。

‹ 上一主題|下一主題