用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 宝血小定瑪利曼、兩間點選?謝
go

宝血小定瑪利曼、兩間點選?謝 [複製鏈接]

我女老師說她成績良好、聰明!各位你地話點選!但希望不那麼谷!!謝

0    0    0    0

winwin228 發表於 15-3-5 09:27
我女老師說她成績良好、聰明!各位你地話點選!但希望不那麼谷!!謝

...
你知唔知呢兩間既分別? Level同易入程度都幾一截喎!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:winwin228+發表於+15-3-5+09:27+我女

原帖由 hkpapa852 於 15-03-05 發表
你知唔知呢兩間既分別? Level同易入程度都幾一截喎!
天同地比

hkpapa852  六合彩頭獎同三獎既分別恰當D   發表於 15-3-5 10:20
hkpapa852  咁又未至於....  發表於 15-3-5 10:18

回覆:宝血小定瑪利曼、兩間點選?謝

我知道呀!所以先問下!謝謝

你位老師都幾可愛喎,叻就入到架喇? 定佢叫你同嗰女去扣門呀 ?

既然知道兩間有咩分別, 究竟想問咩?
United we stand, divided we fall.

名津小可以話入就入? !你有25分?

winwin228 發表於 15-3-5 10:24

既然知道分別都話唔知點揀, 咁咪擇公字決定囉!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

winwin228 發表於 15-3-5 10:24
不如咁講,在寶血小學你女兒要keep住最前的位置才可保住band one位派到像瑪利曼這類band 1的中學. 瑪利曼我不清楚直屬學校會收回幾多瑪利曼小學生, 保守估計應該有六成掛.咁當有100名瑪利曼小女生, 你女兒只要keep住40至50名次的中游份子,都好大機會升直屬中學呢. 不過瑪利曼小學難入過寶血架啦. 自行和大抽獎一定多人選瑪利曼. 你要衡量下風險.20分有人係入度瑪利曼既. 睇下你好唔好彩姐.置於話想揀間唔多功課,老實講天下無免費的午餐. 我睇寶血升中成績都唔差.唔谷的話又點會有這樣好成績呢??所以如想選這兩間學校其中一間, 谷唔谷並不是你應該要考慮的因素.

醒目開學勳章

...
有得揀梗係MPS

...
一係咁, 我估你應有廿分在手. 自行就博Marymount, 唔得時大抽獎就甲一Marymount, 乙一寶血lor

熊牛不兩立 發表於 15-3-5 11:10
一係咁, 我估你應有廿分在手. 自行就博Marymount, 唔得時大抽獎就甲一Marymount, 乙一寶血lor ...
MPS 叩門必要 1 1 1
所以乙一無可能放寶血..

請問瑪利曼谷唔谷?每日大約幾多功課(要幾多時完成)?默書、測驗、考試頻密嗎?多唔多課外活動?

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 按用戶要求, 現將此帖關上, 謝謝留意
‹ 上一主題|下一主題