用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 各位出左2015-2016機票末?
樓主: Umi
go

各位出左2015-2016機票末?   [複製鏈接]

回覆 scso 的帖子

補習是否另计呢?

回覆 Sheep006 的帖子

homestay family收補習GBP20 per hour, 但我暫時只需佢補呀仔西班牙語

回覆 scso 的帖子

spanish是去了UK才學?

回覆 brother4 的帖子

homestay family無強迫我要補習, 有時問下少少當然唔收錢啦, 有時有空佢也會望下我仔D書記同功課, 佢也好主動比意見我GCSE選科, 但坐定定咁補就收GBP20 per hour, 全科也可, 但我只需佢幫呀仔補西班牙文

回覆 Sheep006 的帖子

yes, 係HK從未接觸過Spanish

回覆:scso 的帖子

差不多我的homestay 也是退休老師可補習,但亞大喜自修,亞細去到做大爺,自取食物,GCSE有指路,亞細Y8未有方向

回覆:各位出左2015-2016機票末?

我訂了BA bundle tickets (3套):
9月去,12月中返;
1月初去,3月尾返;
4月中去,7月頭返。
另趁有特價飛,訂了2套倒頭票:
10月中返,11月去;
2月中返,2月尾去。
倒頭票好抵,連稅6xxx及7xxx,要留意BA online, 有時有特價,但注意,直接致電BA仲平過online,可能是計算fuel surcharge,兩地有分别。

AK_Fans 發表於 15-3-26 22:06
亮燈兄🙋,想問問EK封確認電郵需要印出來check in 用?還是只需要到櫃面出示護照就可以了?吾好意思 ...
唔需要印出黎!去到機場俾Passport就得。

引用:Quote:AK_Fans+發表於+15-3-26+22:06+亮燈

原帖由 亮燈 於 15-03-28 發表
唔需要印出黎!去到機場俾Passport就得。
吾該哂亮燈兄😊。甘就方便好多了

AK_Fans 發表於 15-3-28 20:10
吾該哂亮燈兄😊。甘就方便好多了
但係我都會印一份俾阿仔做後備

bigbrother 發表於 15-3-28 18:52
我訂了BA bundle tickets (3套):
9月去,12月中返;
1月初去,3月尾返;
請問BA bundle 幾多錢,最遲幾時俾錢?向致电BA訂票,係講香港BA 嗎?

回覆:DKmum 的帖子

AA offer.
38880 for 3, 50000 for 4. Tax not included.

Yes. Call BA HK.

bigbrother 發表於 15-3-28 22:24
AA offer.
38880 for 3, 50000 for 4. Tax not included.
Your price is lower than the one quoted by my travel agent.

醒目開學勳章

回覆:DKmum 的帖子

請問你地出左 Easter 2016 的機票未呀?我上BA 睇,倒頭都要 $19000 呀,好貴

引用:請問你地出左+Easter+2016+的機票未呀?我

原帖由 wing530 於 15-04-25 發表
請問你地出左 Easter 2016 的機票未呀?我上BA 睇,倒頭都要 $19000 呀,好貴

...

回覆 wing530 的帖子

我都等緊Easter 嘅期,我留咗位都係15xxx,邊有咁貴

...
我覺得佢剛剛出係特别貴,或者個class係高少少嗰啲。我早幾個月多手睇番今年的easter價格,都係一萬多啲,我諗可以留意住價格,唔好咁快出住。

...
好似以今年聖誕為例,我當我女17/12 - 2/1返香港(佢會留係倫敦親戚家),我坐BA去希斯路(加多程內陸機),係skyscanner  check,得出係expedia網訂BA係$11197,當然佢可能係經濟倉較低的級别,只能一件行李,改期要1200元手續費,不能儲里數等……,但以呢個價錢都好合理。
利申:我在skyscanner search暫只會揀較出名的agent訂,例如:官網及expedia訂,唔知有無其他JM可以分享下經驗。

Sheep006 發表於 15-4-25 10:15
回覆 wing530 的帖子

我都等緊Easter 嘅期,我留咗位都係15xxx,邊有咁貴
我剛經agent 出左easter ticket, BA 直航倒頭HKD 8600連税, 另一套10月mid term break 就Hkd 8100 連稅!VA 会平的,但呀女14歲,怕煩無出到!

引用:Quote:Sheep006+發表於+15-4-25+10:15+回覆

原帖由 DKmum 於 15-04-25 發表
我剛經agent 出左easter ticket, BA 直航倒頭HKD 8600連税, 另一套10月mid term break 就Hkd 8100 連稅!VA ...
嘩!咁平都俾你出到

‹ 上一主題|下一主題