用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 各位出左2015-2016機票末?
go

各位出左2015-2016機票末?   [複製鏈接]

現在開始睇ing邊度平也有叫agent hold位!but還末報到價比我

5    0    0    0

Umi 發表於 15-3-3 10:27
現在開始睇ing邊度平也有叫agent hold位!but還末報到價比我

...
請問你用邊家agent? 可否pm資料我呢?thanks!

回覆:各位出左2015-2016機票末?

我其實都想問人家邊間好!因為我呢個agent好慢成日都話唔駛咁急仲有大把時間,我打算22/8地陪女過去,佢仲話邊駛咁早呀27-28/8先去就ok嫁️la又比5到個價我唉~我怕愈遲愈貴呀

不如agent 有價post 上來,可比較,我自己未出

引用:我其實都想問人家邊間好!因為我呢個agent

原帖由 Umi 於 15-03-04 發表
我其實都想問人家邊間好!因為我呢個agent好慢成日都話唔駛咁急仲有大把時間,我打算22/8 ...
有可能個 agent 已同你 hold 左機票,只不過會不斷推遲出,因為佢想幫你睇住個價,有平就改。到航空公司無得再推遲時,先同你 confirm 出飛。因為我 agent 會係咁做。有平飛佢地會係最早知,所以咁早報個價都未必準

Ding

係咁嫁!因為我都係第一次搵佢book,而且又係冇經驗book呢種機票,所以比較緊張

咁通常幾時才出飛的?

一般負責任的agent會很早同客人拿hold住機票留位,會不停地告訴客人機票的價格。
我booking了26/8去英國,回來是14/9,坐BA,來回來價11710元,暫時Hold位個位,在3月22要confirm,價錢不停的變。
我女兒16/12回來,暫時機票價格是13460元。

引用:咁通常幾時才出飛的? +

原帖由 Umi 於 15-03-04 發表
咁通常幾時才出飛的?
第一,你個 agent 係要信得過先。幾時出好難講定,主要睇航空公司決定,但最遲都要個半月前出。你可以問下佢有無幫你 hold 機票先,有 hold 就得架喇,正如 angelng2014 講,機票價錢不斷變,我 agent 就無時時 update 個價俾我知,因為佢同我做左好耐,我信佢,而且個價成日變

Ding

用開個agent好貴:

8月去10月返: CX 12,xxx; BA 11,xxx

11月去12月返: CX 10,xxx; BA 13,xxx

多得間離X'mas ticket 個家長報料,直接打去BA訂,而家平好多:

8月單程去: 7,xxx

10月倒頭飛: 8,xxx

12月/16年1月倒頭飛: 7,xxx

所有價錢已包稅。

引用:用開個agent好貴:8月去10月返:+CX+12,xxx;+

原帖由 etoile 於 15-03-04 發表
用開個agent好貴:

因為而家英鎊平左好多。但要注意倒頭飛如果有突發事要聯絡航空公司可能比較複雜

Ding

今日問左BA學生3套bundles = HK$39,780+tax

醒目開學勳章

引用:用開個agent好貴:8月去10月返:+CX+12,xxx;+

原帖由 etoile 於 15-03-04 發表
用開個agent好貴:

你個價咁平嘅,我一月搵 agent 買 Dec/Jan, BA 倒頭要$10xxx 呀

很煩惱中,學校放四點,包學校的士分平2X鎊—個人,出到機場要晚上,座機時間多直航但貴,早出機場要佰鎊—個人,一年三term 如直航只能負擔轉機,或回來二程,其中—程住homestay

回覆 brother4 的帖子

到目前為止,你孩子坐直航定係轉機多呢?直航是否HK-LONDON(Heathrow)? 轉機可以平幾多?

brother4 發表於 15-3-4 18:03
很煩惱中,學校放四點,包學校的士分平2X鎊—個人,出到機場要晚上,座機時間多直航但貴,早出機場要佰鎊— ...
有時真係冇辦法啦! 我囡最貴坐過290鎊一程車, 真攞命

Ding 發表於 15-3-4 11:36
第一,你個 agent 係要信得過先。幾時出好難講定,主要睇航空公司決定,但最遲都要個半月前出。你可以問下 ...
價錢成日變先麻煩, 所以我一買就即比錢, 費事煩

brother4 發表於 15-3-4 18:03
很煩惱中,學校放四點,包學校的士分平2X鎊—個人,出到機場要晚上,座機時間多直航但貴,早出機場要佰鎊— ...
其實我覺得住homestay係咪仲好D呢!因為可更多機會在日常生活用英語。

Macau媽媽    發表於 15-3-4 20:21

回覆:Sheep006 的帖子

亞細可買倒頭飛,因初中不會改機,就平D,亞大買agent 因會改,二個共6套機票,不是有錢人,慳得就慳

‹ 上一主題|下一主題