用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 delete
樓主: pollyoi217
go

delete [複製鏈接]

回覆:DWC 的帖子

應該要求BPS/另一間學校,比人改時間,如果唔係,咁樣咪無左一間自行,如果撞直資就無得講,其實應該要求校方選校交表時公開面試時間.......覺得好唔公平咁快要人選擇

引用:Quote:原帖由+多拉B夢+於+15-03-28+發表回

原帖由 bb560 於 15-03-28 發表
剛剛問咗亞囡(佢依家讀緊中一嘅其中一班),有老師問:有邊個係自己小學考第一嘅?亞囡話俾我知,竟然有三分 ...
唉!?咁樣計,成個form咪有60幾個小學第一,讀曬呢間?重要係全部女仔,咪差不多港島區大半小學的第一?

回覆:Lucifer3960 的帖子

咁BPS呢間學校都幾有抽獎命,自行就話可選擇,抽都抽中曬d第一名.....太神了?

引用:唉!我成日同亞囡講一山還有一山高,自己爬

原帖由 bb560 於 15-03-28 發表
唉!我成日同亞囡講一山還有一山高,自己爬緊邊個山都唔知,淨係知出邊重有好多個山!唉!都係返屋企叫亞囡 ...
果然係"登高見博"climb high see wide

引用:其實最了解bps這間學校的是他們的學生和家

原帖由 cua 於 15-03-28 發表
其實最了解bps這間學校的是他們的學生和家長們,請尊重他們的意見。其他人的風(瘋)言風(瘋)語,完全可以不 ...
講得好,好欣賞您咁正義,點解要講考第幾先可以有second in ?或先入到BPS,因為有位家長做統計及有個妹不是考第一的,所以問下.....跟手有個用家話一班都有三份一是第一的....一級有.50-60第一真係太多了或您說的3一40個好正常....如果係真帶出2樣嘢,今次second in如果唔係第一,去in 只是陪跑,作陪襯。另一問題,如果傳開,下年報BPS,如果全級考第二都無行,會不會影響Bps收生及報讀人數?另外,您可能無我咁愛護bps呢,您點知我是不是用家呢?

回覆:Lucifer3960 的帖子

我猜只有SPCC,DGS,SPCS一级之中有幾十個小學全級第一

回覆:pris626 的帖子

回覆:happylogin 的帖子

其實婦女會中學好好,可能考慮放第一。

happylogin 發表於 15-4-17 13:58
我女比較喜歡聖馬可, 2.bps, 3.民生, 大抽獎有諗過1.聖馬可 2.bps 3. 中婦 4. 民生, 但係咁排, 就算放bps都 ...
Bps 自行收43人,中婦自行收38個, 應該中婦抽獎位多D. 中奬機會大D
‹ 上一主題|下一主題