用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 N無人士入KM
go

N無人士入KM

回覆:chantecaille 的帖子

是否很難?難,因為學位少。

聽說每年有referee referred的小朋友已佔了取錄的九成,真的嗎? 假的

醒目開學勳章 貢獻勳章

9成就應該無,1x% 就可能有
恐龍家

回覆:N無人士入KM

成日聽人話好多係內定左,本身位都已經少,所以難上加難

回覆:N無人士入KM

我小朋友之前是自己考入N1,我們百無人士

回覆:Crownbe 的帖子

我女自己考。唔識人,冇內定。不過,入到的,一定有番咁上下

引用:我小朋友之前是自己考入N1,我們百無人士 +

原帖由 llavan 於 15-03-04 發表
我小朋友之前是自己考入N1,我們百無人士
入左N1, 有順利升上k1嗎?聴講得七乘直升,甘用咩評估升班?thx

上K1率同您講嘅差唔多,用咩評估冇公佈,得果3歲人仔就肯定唔關學術事,我地估應該係睇學生自理能力,上堂有冇守規矩

引用:我女自己考。唔識人,冇內定。不過,入到的

引用:Quote:原帖由+llavan+於+15-03-04+發表我小

原帖由 kayleyleung23 於 15-03-07 發表
入左N1, 有順利升上k1嗎?聴講得七乘直升,甘用咩評估升班?thx
我小朋友是上屆N班,開學後大概3個月,好像是11月收到升K1取錄通知,不需另外考試,但是我都不知道是怎麼決定的。
最後我們因地點關係,今年K1去了另外一間幼稚園。

引用:Quote:原帖由+kayleyleung23+於+15-03-07+

原帖由 llavan 於 15-03-08 發表
我小朋友是上屆N班,開學後大概3個月,好像是11月收到升K1取錄通知,不需另外考試,但是我都不知道是怎麼決 ...
明白,thx

引用:Quote:原帖由+kayleyleung23+於+15-03-07+

原帖由 llavan 於 15-03-08 發表
我小朋友是上屆N班,開學後大概3個月,好像是11月收到升K1取錄通知,不需另外考試,但是我都不知道是怎麼決 ...
Your kid done all well say can follow what have been told to do ?