用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 delete
go

delete [複製鏈接]

delete
   1    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

你自己响出面補英文囉!好多人都係咁
最緊要係學好phonics,自己多d同小朋友睇書,咁小學去邊都無難度啦!
恐龍家

用學券嘅幼稚園, 課程都係較私立淺. 無計啦! 出外面補英文.

回覆:FUNNIE 的帖子

我之前都是跟你一樣。我阿仔pn讀英藝,依家K班讀聖心。感覺完全如你所說一樣,不過我阿仔很曵,在國際學校教不好他規舉,轉去聖心后就乖左很多。雖然學術上跟國際學校無得比,但年紀尚小,應從德行為大前提,我現時唯有在外面報英文同國語班輔助他。

回覆:York & 大圍聖心

二小時上課夠嗎?

回覆 meiyee59 的帖子

Hi, 我仔仔都準備今年讀聖心K1, 阿仔本身都好naughty, 所以都係想比佢學下守規矩, 請問可否pm我, 你地在那裹學英, 普, many thanks

回覆:FUNNIE 的帖子

我同你一樣,亞女pn 係york 到讀, k1會上中西區既學券幼稚園, 又係怕英語唔夠,依家搵緊邊到有英文學好d....

我都好唔捨得係yo rk 轉, 準備返學前都仲有點亳忐忑

回覆:York & 大圍聖心

根本是兩種教學模式,挑選前者就是為將來出國打算,國際學校的學生如何應付DSE中文科?後者的英文訓練肯定不足,但繼續在傳統學制中,應付DSE將不成問題,你應該問問自己想要什麼?德育禮教還是自由快樂,你自己取捨。

回覆 potato513 的帖子

HELLO,,,其實我已經決定左比佢繼續讀YORK喇,,10/8已經開左學,仲好鐘意返學,話返學好開心

回覆 Cheeselover 的帖子

我而家已經開始返學,讀返YORK,而我係傾向大抽獎,,,因為有人點提我(如有能力就比佢讀返YORK,起碼唔洗再出去補英,出去補英的錢可能同YORK學費差唔多),不過點都好啦,總之而家塵埃落定了
‹ 上一主題|下一主題