用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC second interview
樓主: sakbbjaijai
go

SC second interview [複製鏈接]

回覆:SC second interview

請問有冇人知SC PN 學生有幾多可以直升K1? 定要再考過?

回覆:colinli 的帖子

km 11:15am, clash with sc 12:30pm tim

dragon2013 發表於 15-3-3 08:33
雙班主任定only 中文班主任?英文老師係未NET ? 係未唔係日日有普通話?

...

雙班主任定only 中文班主任?<= 雙班主任 (中文&英文)   ///   英文老師係未NET ? <= YES   ///   
係未唔係日日有普通話?<= 日日有普通話, 不過 PN 集中聆聽,不需要小朋友說

yeungsyj 發表於 15-3-3 08:58
請問有冇人知SC PN 學生有幾多可以直升K1? 定要再考過?

2014-15 PN students 開始沒有直接上 K1, 所有學生需要校內interview (almost the same month of public interview), interview conducted by other teachers (公平一點).  Interview 前你可選擇 K1 "英普" 定 "英粵"班, 選 "英普" 會用普通話 interview,不能進入"英普"班的小朋友如果面試 OK, 會自動進入 "英粵"班. 大約一班有 4 個可入 K1 英普班 (~18%).  家長不能選擇校舍,由學校安排。  K1 返 AM/PM, 與 PN 一樣.
以我所知有許多都能上 K1, 亦有很少部份學生不能上 K1. All depends on your child.

But I believe some of them will leave the school in K1 even they can go to St Cat K1, especially if they have offer from 神幼, like SPK.  好似今年 2014-15 PN students,我認識的 St Cat PN 女生中,  9 成都有考 SPK. 競爭仲大過上年考 St Cat PN. 今年 SPK K1 4千幾人爭 180 個位, 成功率得 4.5%或以下.  上年 St Cat PN 6500 幾人爭 405 個位, 成功率都有 6.2%.

回覆:cyndiwong 的帖子

早D去可以早Din架咩?

引用:早D去可以早Din架咩? +

回覆 jannychan 的帖子

可以的, 我朋友試過

引用:回覆+jannychan+的帖子 可以的,+我朋友試

有d學校早去早in, 但大部分跟timeslot.

引用:Quote:原帖由+anegoangie+於+15-02-25+發表

原帖由 ensy 於 15-02-27 發表
OH MY GOD!!! 我囡齋坐零動作但竟然有second in!!! 果然估唔到準則!

好開心,唔太相信,對咗個number 5次 ...
你就好!我仔做晒指令又跳舞都無

回覆 jannychan 的帖子

Results to be announced on 31 March
‹ 上一主題|下一主題