用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC second interview
go

SC second interview [複製鏈接]

唔知幾時有結果呢

4    0    0    0

回覆:sakbbjaijai 的帖子

大家又開始倒數中2 Mar 重有好幾日

等等等...

Yes 好緊張!不過應該機會渺茫,我囝雖然答曬又完成所有 task, 但冇坐過張櫈,d人話活潑型小朋友都有d機,但又話 St.cat 喜歡坐定定嘅,咁應該冇份了!打定輸數,吾想公布結果時太失望

回覆:TJBB2012 的帖子

你都好過我個囡,全程坐定定,乜都唔肯做!我就真係無機

回覆 TJBB2012 的帖子

我仔上年inteview都全程企係張椅子上面雙手攬住我條頸要抱無坐過但答哂所有問題,無出去同老師跑跳但最後收左,今年9月升K1 la! Good luck to all

引用:回覆+TJBB2012+的帖子 我仔上年inteview都

原帖由 luiluibaby 於 15-02-24 發表
回覆 TJBB2012 的帖子

我仔上年inteview都全程企係張椅子上面雙手攬住我條頸要抱無坐過但答哂所有問題,無 ...
見妳咁講,我囝又好似有一絲希望,佢做咗答咗9成,坐咗7成,剩下3成……行出去又行返嚟來回三次

想問St Ca間N班環境真系麻麻,商場幼稚園,地方偏,無戶外,空間細。都系英粵,無普通話。點解如此受歡迎?

引用:你都好過我個囡,全程坐定定,乜都唔肯做!

原帖由 ensy 於 15-02-24 發表
你都好過我個囡,全程坐定定,乜都唔肯做!我就真係無機
其實都唔知準則係點,之前有媽媽講過,小朋友咩都唔做都收。仲有幾日就知result

引用:Quote:原帖由+ensy+於+15-02-24+發表你都好

原帖由 anegoangie 於 15-02-25 發表
其實都唔知準則係點,之前有媽媽講過,小朋友咩都唔做都收。仲有幾日就知result

...
By mail?

引用:想問St+Ca間N班環境真系麻麻,商場幼稚園,

原帖由 maylulu 於 15-02-25 發表
想問St Ca間N班環境真系麻麻,商場幼稚園,地方偏,無戶外,空間細。都系英粵,無普通話。點解如此受歡迎? ...
有普通話,好似係隔日有普通話課。sc整個課程有佢特色,pn所做嘅接sc k1課程係好不錯。眠見嘅老師都好好,經驗豐富,升sc k1亦有優先。至於環境,無室外,但內裏好乾淨課室都光猛。好視乎家長喜好,有d認為課程重要d,有d會認為校舍環境最重要,我都有聽過有家長唔選擇sc k1因為覺得即使有室外,但個校舍舊所以唔喜歡。

引用:Quote:原帖由+anegoangie+於+15-02-25+發表

原帖由 Julybabe 於 15-02-25 發表
By mail?
上網check

回覆 luiluibaby 的帖子

咁你小朋友有無出去聽指令將d野放落個basket到?

引用:Quote:原帖由+Julybabe+於+15-02-25+發表By

上網check
Oh thanks!

http://www.stcatherines.edu.hk/1516PNresult.html

shortlist result 出左

回覆:SC second interview

Thank god...thank god...真係3間同一日喇..好想快d知咩time slot 2nd in ar

回覆 sakbbjaijai 的帖子

出左result la 大家睇睇la

回覆:L+H 的帖子

Many thx

用excel 數左,600人入圍

機會唔少

引用:Quote:原帖由+ensy+於+15-02-24+發表你都好

...
OH MY GOD!!! 我囡齋坐零動作但竟然有second in!!! 果然估唔到準則!

好開心,唔太相信,對咗個number 5次!

‹ 上一主題|下一主題