用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找? ...
樓主: 亮燈
go

請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找? [複製鏈接]

回覆 noel2010 的帖子

唔系麻?難以置信

回覆:請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找?

黃色=黃皮膚,現學校黃色只有香港,中國及韓國,全校黃色十隻手指都冇,反而越少黃色,孩子學英文更好,。。。scso其實朋友個女,在英文班中學畢業,去考香港家鄉雞做,個店長考佢英文,佢䚾都不明白,佢現知差,再進修。。。

引用:成功感好重要,好像亞細心太野,會選細間,

原帖由 brother4 於 15-02-26 發表
成功感好重要,好像亞細心太野,會選細間,少黃色,現全級得佢—個黃色,希望將來專心讀書。。。

...
呀仔嗰間都係少黃色,亦都係全級得佢一個香港人,全校中學 500 幾人都係約20 個香港人,不過星期日都會同香港人玩,去 town 買下嘢食或打機。始終同聲同氣講嘢開心啲

Ding

回覆 noel2010 的帖子

我公司遇過呢類唔識英文既大學生, 仲要扮晒野咁, 因我只得中學畢業所以果個大學生對我好鬼大鼻, 鬼佬老闆同佢溝通唔到, 連draft封信都錯晒, 到後來都面檬檬來叫我幫佢同返鬼佬講, 之後佢都唔敢再對我大鼻 , 佢地新入職兩星期鬼佬老闆問下佢呢兩星期學咗D乜及有乜問題都唔適答架

引用:回覆+亮燈+的帖子 呀仔year+9+時考過這間

原帖由 noel2010 於 15-02-26 發表
回覆 亮燈 的帖子

呀仔year 9 時考過這間亦收了他,最後沒有選它。考試好淺,相信不難考。當日有在校家長 ...
亞仔考完咪話數學好簡單,例如651+123=幾多,寫步驟。小數點乘法,簡單代數如2x+y那些,仲話簡單到爭d吾記得小數點點計

回覆:請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找?

考Y幾,亞細考Y7有微積分,所以冇唔做,但收了,冇去讀不是你果間。。

noel2010 發表於 15-2-26 22:23
真的不敢期望,我請個英國讀foundation 及U回來,帶他見鬼佬客,只識講yes,連send email 內容亦寫不到,讀 ...
咁大鑊?唔係嘛!

引用:考Y幾,亞細考Y7有微積分,所以冇唔做,但

原帖由 brother4 於 15-02-26 發表
考Y幾,亞細考Y7有微積分,所以冇唔做,但收了,冇去讀不是你果間。。

...
考Kingsley school 的y9😀

引用:Quote:原帖由+brother4+於+15-02-26+發表考

原帖由 AK_Fans 於 15-02-27 發表
考Kingsley school 的y9😀
請問KINGSLEY SCHOOL是否多香港及中国人?

引用:Quote:原帖由+AK_Fans+於+15-02-27+發表考K

原帖由 亮燈 於 15-02-27 發表
請問KINGSLEY SCHOOL是否多香港及中国人?
我昨晚就剛睇英x Agent 的網頁,話宿位大約96個,有42個香港學生。好似Ruthin 冇甘多,而家Ruthin 係咪300人左右,大約80幾中國人呢?😬

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-02-27+發表請問KI

我昨晚就剛睇英x Agent 的網頁,話宿位大約96個,有42個香港學生。好似Ruthin 冇甘多,而家Ruthin 係咪300 ...
唔太清楚啊!咁KINGSLEY都算多香港人喎!

回覆:亮燈 的帖子

甘你仔仔一班有幾多人呀?😀

引用:甘你仔仔一班有幾多人呀?😀 +

甘你仔仔一班有幾多人呀?😀
佢同級好似有十幾個

嘩,80+中國學生咁多

回覆:scso 的帖子

宿位有一半香港人學生的英國中學都幾多,有D好似全部都係。

‹ 上一主題|下一主題