用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找? ...
樓主: 亮燈
go

請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找? [複製鏈接]

Sheep006 發表於 15-2-24 22:09
回覆 waichung1962 的帖子

請識唔識看FT ranking?點解我上唔去呢個網呢請幫幫忙
我都想知!呢個特別難揾!

引用:Quote:Sheep006+發表於+15-2-24+22:09+回覆

原帖由 etoile 於 15-02-24 發表
我都想知!呢個特別難揾!
英國好似取消左個 ranking!

etoile  Ic, thx!  發表於 15-2-26 00:45
Ding

回覆:請問各位知唔知英國頭500位既寄宿學校名單有那裡找?

二個同學校有10%折扣,再加上今日財爺言論,不用找,二個一起方便交通安排,大仔校服可給細

引用:二個同學校有10%折扣,再加上今日財爺言論

原帖由 brother4 於 15-02-25 發表
二個同學校有10%折扣,再加上今日財爺言論,不用找,二個一起方便交通安排,大仔校服可給細

...
請問條鬍鬚佬講過乜?97年後我一向對呢個政府都冇期望。

佢説話,見英鎊回落post有講,你OK?

引用:佢説話,見英鎊回落post有講,你OK? +

原帖由 brother4 於 15-02-25 發表
佢説話,見英鎊回落post有講,你OK?
收到,已睇,除左子女免稅額好過冇之外,其他幫唔到我,呢個政府坐擁3萬億儲備,唔之做乜,浪費一千億建低速高鐵,用數以億計既納稅人錢買東江屎水返黎過濾就好地地,叫佢攞呢一千幾百億黎幫下D長者、中產市民就話幾十年後會赤字。

dsedse    發表於 15-2-25 12:10

(佢攞呢一千幾百億黎幫下D長者、中產市民就話幾十年後會赤字。)
年年水浸預計唔到,十年後會會赤字就預計到,真講唔通

引用:(佢攞呢一千幾百億黎幫下D長者、中產市民就

原帖由 dsedse 於 15-02-25 發表
(佢攞呢一千幾百億黎幫下D長者、中產市民就話幾十年後會赤字。)
年年水浸預計唔到,十年後會會赤字就預計到, ...
最重要係,如果私人公司,個職員年年預算話蝕,但結算就賺或相反,你估個老闆會點做呢?我就會晨早炒左呢D冇能力既職員啦!仲要每月有面收幾十萬人工?仲有,佢話幾十年後會赤字,但依家D長者執緊紙皮過活喎!D中產市民生活都艱難喎!迫在眉睫既你唔理,理埋D幾十年後可能會發生既事?我知道係呢度唔應該講,但請恕我只能對呢個唔係香港人既政府講:&%$#@*¥®€£±~¢¿*&%$#@,唔好意思各位,失禮喇!

引用:+http://www.anglo-chinese.com/Rank1.htm

原帖由 waichung1962 於 15-02-23 發表
http://www.anglo-chinese.com/Rank1.htm
呢個嘗試下
very useful
頭先睇過,原來阿仔學校排名升左咁多

Ding

FT Ranking 好似無左,大學就有排名。

回覆 Ding 的帖子

邊間

國際排名 - 金融時報 (International Rankings - Financial Times)?

金融時報排名(Rankings - Financial Times)?

waichung1962 發表於 15-2-25 19:56
金融時報排名(Rankings - Financial Times)?
請問那裡找到?

金融時報大學排名(Rankings - Financial Times)
http://rank.uker.net/other/166437.html

2012年後已經取消中學排名,所以上 FFT 都唔會搵到

Ding

引用:回覆+Ding+的帖子 邊間

原帖由 Sheep006 於 15-02-25 發表
回覆 Ding 的帖子

邊間

Ding

waichung1962 發表於 15-2-25 20:21
金融時報大學排名(Rankings - Financial Times)
http://rank.uker.net/other/166437.html
寄宿中學

回覆 Ding 的帖子

This is a secret

回覆 waichung1962 的帖子

我知道有大學排名,但無寄宿
‹ 上一主題|下一主題