用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍禮賢vs 麗港城迦南
go

九龍禮賢vs 麗港城迦南 [複製鏈接]

男仔好活躍,如3年後target 直資,那間較優勢呢?

2    0    0    0

回覆:九龍禮賢vs 麗港城迦南

還有麗港城迦南無學券,是否學術會較深呢?

引用:還有麗港城迦南無學券,是否學術會較深呢? +

回覆:九龍禮賢vs 麗港城迦南

我認為差佢可能只在於英語課時。但如果target 再考私立和直資,兩間都要強化英文。

引用:男仔好活躍,如3年後target+直資,那間較優

原帖由 Gabriellemaymay 於 15-02-15 發表
男仔好活躍,如3年後target 直資,那間較優勢呢?
我覺得麗港城迦南係幾進取,佢地不停改進課程,校長都幾强調個程度上小一絕對無問題。聽聞中數都幾深,我住樓上,望落下面,間唔中都見到有NET同小朋友出outdoor playground 做運動。最近落公園玩,經常有迦南家長討論小一,聼到佢地有小朋友考到陳守仁,所以我覺得你target直資就迦南好d

引用:Quote:原帖由+Gabriellemaymay+於+15-02-15

原帖由 apple_love 於 15-02-17 發表
我覺得麗港城迦南係幾進取,佢地不停改進課程,校長都幾强調個程度上小一絕對無問題。聽聞中數都幾深,我住 ...
Apple_love,唔好意思,想借位一問,如果麗港城迦南同朗思比較,邊間比較好呀?謝謝

引用:Quote:原帖由+apple_love+於+15-02-17+發表

原帖由 little12 於 15-02-19 發表
Apple_love,唔好意思,想借位一問,如果麗港城迦南同朗思比較,邊間比較好呀?謝謝

...
迦南課程中、英、數比較平均,可能英文爭少少,要補,但整體銜接傳統小學小一ok.朗思英普語境強d,特別係英文,我覺得佢地d小朋友英文幾好,因為我有幾次係百佳買餸,見到朗思的NET同小朋友係百佳shopping ,我見d小朋友應該只有k1,但對NET都反應好好,老師用英文介紹d水果,問邊個食過,我見d小朋友爭住舉手,所以我感覺佢地英文幾好。所以睇下你著重邊一方面

引用:Quote:原帖由+little12+於+15-02-19+發表Ap

原帖由 apple_love 於 15-02-19 發表
迦南課程中、英、數比較平均,可能英文爭少少,要補,但整體銜接傳統小學小一ok.朗思英普語境強d,特別係英 ...
多謝晒呀apple_love

‹ 上一主題|下一主題