用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 宗教五分
go

宗教五分 [複製鏈接]

我想請問黃埔奉基和千禧奉基小學,接受那幾間教會受洗紙?因為打去奉基問,佢地叫我打教育局,教育局又叫我打去小一派位組,小一派位組又叫我打返去問學校?我屋企樓下有間神召會,又可唔可以呢?

0    0    0    0

這就是公務員了

正常學校自己才能回答這個問題,因為某些學校只接受/認可部分的教會洗禮紙。

回覆:宗教五分

學校叫你問教局?玩你咩,學校自己先最清楚,教局職員隨時連間學校係咩教會都唔知。你試下叫學校負責小一入學的老師覆你。

mslam1016 發表於 15-2-11 09:49
我想請問黃埔奉基和千禧奉基小學,接受那幾間教會受洗紙?因為打去奉基問,佢地叫我打教育局,教育局又叫我 ...
其實我覺得係奉基個職員有問題, 呢個問題一定要學校自己答, 希望係學校決定點俾分.

如果佢只係普通書記唔知係無可口非, 但每間官津小學, 一般都會安排至少一位老師專門負責小一派位既工作, 佢一定會知. 所以個職員應該將你個電話轉駁俾佢(個位專責既老師), 唔係叫你去問教育局.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

個職員點會唔知, 玩你咩
收先行form時係由學校職員自己對文件, 佢地收果種証明就tick有分, 唔收就無5分, 教育局都唔知學校咩教會架wor

回覆:宗教五分

請咗唔生性的員工!學校收表時喺答到㗎!

可以問下有經驗的教友你呢間church報邊間小學有5分
United we stand, divided we fall.
‹ 上一主題|下一主題