用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 有無YORK0既現任家長或舊生家長可以俾下意見呀? 想問下. ...
go

有無YORK0既現任家長或舊生家長可以俾下意見呀? 想問下......   [複製鏈接]

大家好,我想問一下....
1. YORK K1 0既國際班及主流班有咩分別呢? 2. 教法是否活動教學?
3. 幾多人一班?
4. 小朋友返學開唔開心呀?

麻煩晒各位JM

1    0    0    0

引用:大家好,我想問一下....1.+YORK+K1+0既國際

原帖由 eminebaby 於 15-02-10 發表
1. YORK K1 0既國際班及主流班有咩分別呢? 2. 教法是否活動教學?
3. 幾多人一班?
1。國際班有外藉班主任長駐課室和每天有普通話
2。偏向活動教學

引用:大家好,我想問一下....1.+YORK+K1+0既國際

3. 幾多人一班?
3。看課室大小,有D班十幾人,有D三十人

3. 幾多人一班?
4。非常喜歡上學

回覆:有無YORK0既現任家長或舊生家長可以俾下意見呀

囝囝讀緊N1(K1), 他返得好開心!學習進度理想,老師都好好!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+eminebaby+於+15-02-10+發表

原帖由 JFNL 於 15-02-26 發表
1。國際班有外藉班主任長駐課室和每天有普通話
2。偏向活動教學
長註課室姐係基本上3個鐘佢都係到,唔會走去第二班?

引用:Quote:原帖由+JFNL+於+15-02-26+發表1。國

原帖由 LedTV 於 15-03-10 發表
長註課室姐係基本上3個鐘佢都係到,唔會走去第二班?
除了每天普通話時間會離開25分鐘,其餘所有時間都留在課室,即是除了英文時間,其他數學丶茶點丶排洗丶美勞丶運動等時間都跟小朋友一起

醒目開學勳章

JFNL 發表於 15-3-13 20:42
除了每天普通話時間會離開25分鐘,其餘所有時間都留在課室,即是除了英文時間,其他數學丶茶點丶排洗丶美勞 ...
好GOOD

回覆:有無YORK0既現任家長或舊生家長可以俾下意見呀? 想問下......

多謝各位JM

回覆:有無YORK0既現任家長或舊生家長可以俾下意見呀? 想問下......

多謝意見~

其實佢地教學方法算唔算活動教學定係坐定定聽老師做野果類?

真心求用家意見!
其实好想知道本地定國際班好D? 本地同國際班嘅雜費同活動是否一樣?
謝謝!

我女讀主流班, 只係班主任唔係外藉老師, 但日日都係外藉老師+本地老師上英文堂, 我女英文都唔差, 識聽亦唔會怕講英文, 我女都係日日返學都好開心.  仲會自己主動去做功課

引用:我女讀主流班,+只係班主任唔係外藉老師,+但

原帖由 heehahey 於 16-01-19 發表
我女讀主流班, 只係班主任唔係外藉老師, 但日日都係外藉老師+本地老師上英文堂, 我女英文都唔差, 識聽亦唔 ...
想問下呢,主流班除咗英文堂數學堂係用英文上外,其餘音樂,美術,體育,排洗係咪用返粵語?

Karenlai1101 發表於 16-1-24 01:00
想問下呢,主流班除咗英文堂數學堂係用英文上外,其餘音樂,美術,體育,排洗係咪用返粵語?

...
我又唔太清楚, 又無問阿女, 我諗應該係.  

我同事見過一個York 嘅小朋友去更正佢媽咪嘅發音,
而那個媽咪係政府嘅高級行政主任

我一個囡讀左差不多一年,英文lock lock 聲,好中意返學,老師都好好,只有讀york嘅家長先知york好,係貴D,但都值嘅

多完化學習,活動教學得嚟又有考試,各項平均

‹ 上一主題|下一主題