用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 曾肇添VS華英
go

曾肇添VS華英 [複製鏈接]

曾肇添VS華英, 請大家給點意見, 其實我已選, 但剛有朋友說曾肇添讀書叻, 但小朋友冇禮貌, 攪到我好唔開心. 其實呢2間都是BAND 1A嗎? 謝謝各位給意見!

王家爸爸  有無禮貌係個別事件  發表於 15-2-10 09:12
王家爸爸  成績當然曾肇添好啲  發表於 15-2-10 09:11
   1    0    0    0

引用:曾肇添VS華英,+請大家給點意見,+其實我已選

原帖由 mayfung1997 於 15-02-10 發表
曾肇添VS華英, 請大家給點意見, 其實我已選, 但剛有朋友說曾肇添讀書叻, 但小朋友冇禮貌, 攪到我好唔開心.  ...
樹大有枯枝,可必介意人地點講?自己做好家庭敎育不是更重要嗎?

祝你小朋友心想事成,考到第一志願。

mayfung1997 發表於 15-2-10 09:08
曾肇添VS華英, 請大家給點意見, 其實我已選, 但剛有朋友說曾肇添讀書叻, 但小朋友冇禮貌, 攪到我好唔開心.  ...
每間學校總有D學生家教係差一點, 斷不能以一個/一小部份學生當作係所有學生都係咁.

如果要咁諗, 689讀過既英皇, 貪湯讀過既DBS, 貪曾讀過既華仁, 許仕仁讀過既QC ..... 應該無一間學校可以讀了!

MCLIAN    發表於 15-2-19 23:59
王家爸爸    發表於 15-2-10 13:24
hktraffic  曾俊華讀過既LS...  發表於 15-2-10 09:28
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-2-10 09:21
每間學校總有D學生家教係差一點, 斷不能以一個/一小部份學生當作係所有學生都係咁.

如果要咁諗, 689讀過既 ...
hktraffic 曾俊華讀過既LS...

相信大多數人都會覺得, 曾俊華暫時都俾我之前講果幾位好既......

真係要計, 唐唐讀過既培正, 袁國強讀過既伊中, 黎國楝讀過既瑪神...... 似乎係唔可以係香港讀中學同大學
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:曾肇添VS華英,+請大家給點意見,+其實我已選

原帖由 mayfung1997 於 15-02-10 發表
其實兩間學校我都唔識。不過我有個朋友個仔讀曾肇添,成績好,人又斯文,又有禮貌,談吐又得體又有遠見,仲剛剛入埋港大,好少而家見到後生仔咁,簡直係理想女婿。不過我相信又係個別例子,都唔係學校唔學校問題啦!

不能因為個別事件影響決定

回覆:曾肇添VS華英

第一屆DSE,曾記有90人入港中科三大。華英吾夠曾記咁勁。

yiu_mimi    發表於 15-2-11 11:05

回覆:曾肇添VS華英

最緊要係家教
華英咪一樣有衰學生同好學生,因為我識人華英畢業
‹ 上一主題|下一主題