用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙pn , 大家覺得點, 有無咩評價?
go

蘇浙pn , 大家覺得點, 有無咩評價?

希望大家可以比d 意見參考。。。

回覆:蘇浙pn , 大家覺得點, 有無咩評價?

英譜教學

a very good PN with nice teachers....

my girl was very happy when she was there!!

引用:a+very+good+PN+with+nice+teachers....my+

原帖由 BBQporkpork 於 15-02-10 發表
a very good PN with nice teachers....

my girl was very happy when she was there!!
係咪真係冇advantage 上K班ga?

當年我囡囡同班有幾個同學考唔返K1....
亦有好多同學考到龍校走

回覆:BBQporkpork 的帖子

明明我姨甥面試時老師好Like 佢,亦望到張分紙tick tick tick.都係無收。
我覺得佢地好「睇」家庭背景囉

Bean2012 發表於 15-2-10 11:45
係咪好多大陸人?學校衛生如何?
大陸人不算多, 反而外國人多... 我囡以前個班1/3外國人!!

學校衛生正常, 不過係大班教學!!

EasyTrendyMum 發表於 15-2-10 11:52
明明我姨甥面試時老師好Like 佢,亦望到張分紙tick tick tick.都係無收。

...
可能個個都好多tick 呢, 平常心吧!!

引用:明明我姨甥面試時老師好Like+佢,亦望到張

原帖由 EasyTrendyMum 於 15-02-10 發表

...
係唔係細b

回覆:VVPKVV 的帖子

唔係細B 呀,仲要係mix既鬼仔!

引用:Quote:原帖由+BBQporkpork+於+15-02-10+發

原帖由 Carib 於 15-02-10 發表
係咪真係冇advantage 上K班ga?
收到k1 waiting 果一刻都應該幾灰 好幾個同學仔pn老師都覺得平時表現幾好嘅,但可能臨場表現失準,所以waiting. 但都陸續收到電話收返。

引用:明明我姨甥面試時老師好Like+佢,亦望到張

原帖由 EasyTrendyMum 於 15-02-10 發表

...
waiting 定係rejected?

有時學校要收乜野學生真係唔知

回覆:agathasweetie 的帖子

Waiting r

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

EasyTrendyMum 發表於 15-2-10 11:52

...
咁又未必完全睇家庭背景. 我朋友幫個女報蘇浙, 兩公婆都在外國讀完大學番黎, 家住同區老牌豪宅, 但個小朋友都不獲取錄.

想問interview K1時, 老師知道小朋友是N1學生嗎?

如果N1是下午班, K1大機會轉轉上午或全日嗎?

我估你問緊Kcs local stream
1. Kcs PN 申請k1的表係唔同的,所以一定知
2. 通常pn pm 上 k1 pm機會大d,不過申請表可以先填preference, 就算唔得都可以有offer時寫信評價

我d仔女的普通話在pn有極好的語境基礎.大班30-40人一班,學好紀律唔細膽.

Thanks very much, 木子兔媽媽 。想問問下午班係咪多的Activities?