用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Anfield Primary
樓主: CKCKmom
go

Anfield Primary [複製鏈接]

校舍環璄好,但交通唔方便

引用:其實大把幾local嘅學校同幼稚園eg+Think,+M

原帖由 ChristinaSHogan 於 16-01-07 發表
其實大把幾local嘅學校同幼稚園eg Think, Ming Wai都叫國際學校但唔係行IB, 亦 no way 會有over 70% overse ...
Think係有國際小學部的(在九龍塘),真正的IS,已取認證!
只係還有其他本地幼稚園分校,家長會有所混淆

引用:“International+schools”+is+an+administ

原帖由 Nymphlaw 於 16-01-07 發表
“International schools” is an administrative categorisation to describe a group of schools within  ...
多謝你讓我對Anfield school的定位有更清楚的認識!其實無論係私校或者國際學校,大家都希望自己的小朋友可以入到一間適合佢嘅學校,可以又開心又輕鬆地學習,但同時又希望佢學到足夠的知識!奈何每位家長的心態同想法都不一樣,要求也不盡相同,所以很難有一個絕對的好與壞。只希望有更多現在讀緊Anfield 小學的家長多分享,等我們這些新手自己睇完再按自己的情況去決定。

‹ 上一主題|下一主題