用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼稚園過咗注册日後
go

幼稚園過咗注册日後 [複製鏈接]

過咗注册日後好多幼稚園都仲有位!!
我同事小朋友本來冇學位,後尾過咗注過册日後再打去學校叫佢帶小朋友去面試,面完試第二日話收佢,仲要係am!!(有2間都係咁嘅情況)

0    0    0    0

回覆:Winnie@C_H_C 的帖子

所以感覺有時有DWaiting,仲好彩過本身想要am offer, 但最後只得pm offer既小朋友!學校正確既做法, 應該先問返原本pm offer, 但第一志願係am offer d小朋友先。但又會有那間學校會用咁多時間做這樣事吖…

引用:所以感覺有時有DWaiting,仲好彩過本身想

原帖由 yufanny1 於 15-02-05 發表
所以感覺有時有DWaiting,仲好彩過本身想要am offer, 但最後只得pm offer既小朋友!學校正確既做法, 應該 ...
我同事問係waiting。。。
係從來都冇去過面試!後注册後先去面試添呀!
都有am!仲要係間唔錯嘅學劵幼稚園!!
(沙田區)

引用:Quote:原帖由+yufanny1+於+15-02-05+發表所

原帖由 Winnie@C_H_C 於 15-02-05 發表
我同事問係waiting。。。
係從來都冇去過面試!後注册後先去面試添呀!
都有am!仲要係間唔錯嘅學劵幼稚園 ...
yes ... 荃灣都有呀..

所以感覺有時有DWaiting,仲好彩過本身想要am offer, 但最後只得pm offer既小朋友!學校正確既做法, 應該 ...
如果係甘..學校太多手續搞喇..之後網上出空決..d 人見第二間又走..甘咪有排都搞唔掂??
加上call am實易過call pm...
針無兩頭利

回覆:Winnie@C_H_C 的帖子

邊間?

我果間係會,waiting 只會得 PM , 原本 PM 就有機會補上 am !

引用:Quote:原帖由+Winnie@C_H_C+於+15-02-05+發

原帖由 soso3509 於 15-02-05 發表
yes ... 荃灣都有呀..
荃灣邊間?

引用:Quote:原帖由+soso3509+於+15-02-05+發表ye

原帖由 ssshk 於 15-02-05 發表
荃灣邊間?
荃灣迦南..前兩日係呢度有媽媽分享..
31 號先in..有am offer

回覆:ssshk 的帖子

我都想知呀

引用:Quote:原帖由+yufanny1+於+15-02-05+發表所

原帖由 pizzaheidi 於 15-02-05 發表
我果間係會,waiting 只會得 PM , 原本 PM 就有機會補上 am !
這是最正確既做法。但相信只有少學校會這樣做。所以Interview都係9成講彩數。

‹ 上一主題|下一主題