用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問初中生通常用邊款書包?
go

請問初中生通常用邊款書包?

醒目開學勳章

請指教。

首先要睇下學校有無指定顏色,有d學校只准用黑色既書包
如果無硬性規定既…
只要內裡夠大,承拖力夠,豐儉由人…
無話邊隻牌子特別好既…

回覆:Happy_miffy 的帖子

我仔个小学seven書包,小一用到而家(中一)

王家爸爸  咁耐用?  發表於 15-2-8 10:24
TwinWong    發表於 15-2-5 15:33

醒目開學勳章

Happy_miffy 發表於 15-2-5 09:43
我仔用deuter
我仔都係用deuter

請問DEUTER的好処?是否軽身?有無話辺間売得平D?定係是定価?謝謝。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

Mighty 發表於 15-2-10 15:16
請問DEUTER的好処?是否軽身?有無話辺間売得平D?定係是定価?謝謝。 ...

我仔用DEUTER, 輕身, 用料好, 承托好, 設計好, 我買的大概 $700---  物有所值, 好重好重, 但背晒上身, 一D 都唔重, 兩手空出, 極之安全。 比多少少幾佰元買個安心。

過幾年要買, 都一定係  deuter 別無他選。

不是賣廣告, 我是千真萬確的用家家長。 哈哈

Mighty  Many thanks.  發表於 15-2-11 10:25

Lily2003 發表於 15-2-10 23:35
我仔用DEUTER, 輕身, 用料好, 承托好, 設計好, 我買的大概 $700---  物有所值, 好重好重, 但背晒上 ...
請問喺邊度有得買呢?

我兩個女用  OUTDOOR ,小學已經用,其實都幾多中學生用。用料OK幾耐用又洗得。
呀仔就用 Nike ,個書包由小學五年班用到而家中五喇,一個字,勁!
我個仔唔興執書包既,用咗咁多年個 Nike 包都冇穿冇爛冇爆線,一切正常,上年仲下水洗過,一樣無事,呢個包好厲害!
你或許擁有無限的財富You may have tangible wealth untold 一箱箱的珠寶與一櫃櫃黃金Caskets of jewels and coffers of gold 但你永遠不會比我富有----Richer than I you can never be 我有一位讀書給我聽的媽媽I had a mother who read to me
by美國詩人 Strickland Gillian [朗讀的媽媽]

其実我用lego3年都好ok,最惨就係放water bottle個網位穿左、放水放得吾穏陣!!
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

我女細細粒, 所以用fjallraven kanken classic,  袋型正長方細細个,
如果可以有shoulder pads 另配就好, 覺得有shouder pads 至瀉到力同感覺到輕身多

回覆 TwinWong 的帖子

我兩個女都有用這牌子,現在在年青人中好流行呢!

不過我冇比我呀女用嚟做書包,佢只係考試先至用,平日去練跑就用佢嚟袋衫同雜物。
我都係因為個包佢冇shouder pads ,初中D書又多又厚用嚟做書包唔係好掂,高中用可能好D。

TwinWong    發表於 15-2-12 16:39
你或許擁有無限的財富You may have tangible wealth untold 一箱箱的珠寶與一櫃櫃黃金Caskets of jewels and coffers of gold 但你永遠不會比我富有----Richer than I you can never be 我有一位讀書給我聽的媽媽I had a mother who read to me
by美國詩人 Strickland Gillian [朗讀的媽媽]

引用:我仔个小学seven書包,小一用到而家(中一) +

原帖由 kachunma 於 15-02-05 發表
我仔个小学seven書包,小一用到而家(中一)
我仔個Zeven 小一用到中二

有無d中學書包介紹?  
阿囡比較細粒,有d亂,最好輕身,有分隔層,水樽位。Thanks!

Lily2003 發表於 15-2-10 23:35
我仔用DEUTER, 輕身, 用料好, 承托好, 設計好, 我買的大概 $700---  物有所值, 好重好重, 但背晒上 ...
請問那裡有得買??  

佢哋自己決定