用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 我在耀中國際學校的日子(中學)
樓主: innisfree
go

我在耀中國際學校的日子(中學)   [複製鏈接]

回覆:annie40 的帖子

咁我係香港人嘛...梗係講廣東話啦

innisfree 發表於 15-2-4 22:45
耀中中文係用廣東話
但會教普通話
俾個讚妳。我是中文老師,工作上堅持不讓學生廣東話入文,但在討論區我欣賞小妹妳的香港人精神!
我也愛港人港文。

回覆:annie40 的帖子

香港人一定係考2nd language嘅
native先考1st language

You're a very top student, so I guess that's why you get lots of offer when you switch from LS to IS.
But for average student, it would be very difficult nowadays to switch from LS to IS.

Jackieson    發表於 15-2-6 13:53

回覆:koala_xin 的帖子

yes i think so
i got offers from YCIS, CIS, AIS
the only offer i couldnt get is KG5, they prefer native British

回覆:我在耀中國際學校的日子(中學)

耀中批學生, 幾乎完全講不到英文

家長放學去看看自然知

一星期連續五天, 企起耀中 門口

看看, 你自然知什麼事

返學2種學生, 1是講廣東話, 2是講國語

1半中國人, 1半香港人, 你自己去睇下多少外國人

極多學生是考SECOND LANGUAGE 英文

考FIRST LANGUAGE 英文的, 考的都差為主

原本不想出聲留言, 但因為與我知事實相差什遠

英文計, 是我見過國際學校中最差的

good but not good enough

You could only do english as second language. Are you sure CIS did accept you whilst CIS only offers english as first language?

其實 CIS 中學部冇大家想像中咁難入。

It is very good of you to come to  share your student life at YCIS. I hope you can take criticisms from parents here and understand we are looking at schooling from a different perspective and with varying experiences.

Choosing YC over Chinese International School was a very interesting choice to most parents here. Can you elaborate?

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

引用:其實+CIS+中學部冇大家想像中咁難入。 +

原帖由 NoahArk 於 15-02-05 發表
The question is not relative difficulties in admission. The interesting question is the choice they made.

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

其實九十年代要入GSIS, CIS 唔係咁難.  當年表妹 Marymount F.1 要留班, 想轉校, 兩間都收佢, 佢地揀了 GSIS.

NoahArk 發表於 15-2-5 08:41
Even if it may not be hard to get in, CIS only offers english A and no english B. But the thread owner here took english B for IB and got only C for igcse! I am just curious if CIS really accepts students who may not even meet the min level of English for native

引用:Quote:NoahArk+發表於+15-2-5+08:41+其實+C

原帖由 caa 於 15-02-05 發表
Even if it may not be hard to get in, CIS only offers english A and no english B. But the thread own ...
Who are we to doubt whether the owner of this thread actually got an offer from CIS? 可能樓主人見人愛車見車載,又或者校方覺得佢有潛質,唔介意佢英文可能差少少。其實我頗欣賞樓主樂於分享同埋接受自己嘅態度,唔係只會45分入 Oxbridge 才走出來'分享'。

因為樓主是 90 年代轉 IS。她是讀本地名校中文小學,中英數成績都好。其實考到學校一點也不奇怪。就像我們讀本地中學,英文點都未到 native level,去外國讀書都沒有太大問題,數學底好又算勤力讀書。
不過,我反而有假設,如果樓主當年去了 CIS 或 AIS,可能 IGCSE 的英文成績會再好一點。這也反映了 HIHinsurance 所說的學校語境。
我都識人90年代由中文小學升上 CIS,讀之前英文程度係成績好好的中文小學程度,讀之後是 native level,咁係好正常吧。

Jackieson  對,如果當年讀CIS,英文成績會再   發表於 15-2-6 14:00

回覆 NoahArk 的帖子

絕對認同。

樓主的無私分享是值得鼓勵的。給我們另一角度看世界;比我們只是從自己子女;或別的家長;甚至道聽途說得來的;是一股清泉。

至於別人的教育歷程;考試成績;我們不是人家父母;不應也不必(已成歷史)指指點點。

反正每人心中都有一把尺;是否認同;甚至懷疑孰真孰假;自行判斷。

認同的;參考一下;繼續上路;

不認同的;繼續走自己愛走的路;不必以批判別人;否定別人以證明自己的才是唯一正路。

( : 不中聽的;別自行對號入座。)

Jackieson  agree  發表於 15-2-6 14:01

但我都有同感、如果TAKE ENGLISH B、考到C,在国際学校来説、我是有点疑慮?! 是否楼主只太専注中文、忽略了英文、又或者英文学習上出了問題、都籍得我門這班師奶参考的。 希望楼主不要消失、継続分享。
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!

十分多謝樓主分享,看得出畢業多年仍愛護母校,相信你在耀中有愉快的學習生活,其他人評論看過就算,始終不同人有不同要求,最重要是互相尊重彼此的選擇。

熱血勳章

引用:但我都有同感、如果TAKE ENGLIS

原帖由 Mighty 於 15-02-05 發表
但我都有同感、如果TAKE ENGLISH B、考到C,在国際学校来説、我是有点疑慮?! 是否楼主只 ...
人地好似冇講到Eng B嘅成績喎,乜GCSE 成績C好差咩?

Jane1983    發表於 15-2-5 11:16

EASTCOAST 發表於 15-2-5 11:12
人地好似冇講到Eng B嘅成績喎,乜GCSE 成績C好差咩?

我好想看楼主的分享、看到「我IGCSE: ACB(中英數)CCCC、、、、」、可能我誤会、楼主也説中文AS FIRST LANGUAGE、英文AS SECOND LANGUAGE。 C可能不是太差、但因為是国際学校、所以我対此要求不同。 Do let me know if I overlooked.
Mighty
love you for you
自分に負けるな!!
‹ 上一主題|下一主題