用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 好唔開心,我仔另願返訓練都唔返學
go

好唔開心,我仔另願返訓練都唔返學 [複製鏈接]

星期五我仔k2家長日,佢班主任話佢留係呢間學校好似好浪費,好哂時間,明明叫我比e位訓練小册佢睇話可以幫我仔訓練,而家又話睇完本小册子就算幫佢訓練好似害佢咁,佢話佢一對22個一定要跟課程教,跟住話我仔仲有嬰母式對話,但佢平時係出面對答完全無問題,最攪笑佢話我仔同同學仔無交流但可以一齊跳舞,但唯一我最嬲既係之前我仔比同學仔蝦同打,唔即時同我講,要等家長日先同我講,剩係話如果排到s位話比佢知,而家我個仔一起身就喊住話唔返學,佢話成日比班主任吹同話,又唔教佢,又比同學仔蝦佢,究竟幫唔幫佢退學比佢返暫托等9月返s位,我真係唔想我仔日日放學返黎同我講一係男同學打一係比女同學打

0    0    0    0

番得咁唔開心就唔好番吧。免得佢怕咗學校又無學到嘢。

回覆:聽雨聲 的帖子

就係買左下學期書,個班主任先同我係家長日講呢d如果退學咁點退

回覆:好唔開心,我仔另願返訓練都唔返學

襯下學年未開始,揾學校轉校吧!老師沒有愛心,返學會好唔開心的!加油!

回覆:yannietimb 的帖子

尋日已經下學期左一日佢班主任呃我話我仔唔寫字但我返屋企打開書包佢默字默岩哂

回覆:好唔開心,我仔另願返訓練都唔返學

你試下有無協辦I位幼稚園重收生?轉去呢類幼園會有較好包容度。

引用:你試下有無協辦I位幼稚園重收生?轉去呢類

原帖由 LivedLee 於 15-02-07 發表
你試下有無協辦I位幼稚園重收生?轉去呢類幼園會有較好包容度。
我以前試過問康苗,比左好多難聽說話我聽。投訴校長也是包庇同事。

引用:星期五我仔k2家長日,佢班主任話佢留係呢間

原帖由 szenana 於 15-02-03 發表
星期五我仔k2家長日,佢班主任話佢留係呢間學校好似好浪費,好哂時間,明明叫我比e位訓練小册佢睇話可以幫我仔 ...
老師話佢一對22?! 乜政府唔係規定師生比例唔可以低過1:14咩?

引用:Quote:原帖由+szenana+於+15-02-03+發表星

原帖由 DJ924 於 15-02-07 發表
老師話佢一對22?! 乜政府唔係規定師生比例唔可以低過1:14咩?
不可能,一比二十二,犯法的。

引用:你試下有無協辦I位幼稚園重收生?轉去呢類

原帖由 LivedLee 於 15-02-07 發表
i 位都有差的學校。

回覆:ding1 的帖子

可能有兩個老師,fulfill 到師生比,不過佢老師都係覺得佢要對住22個學生……

一班應該有兩個老師。
個班主任有問題,交了下學期書簿費事小,小朋友的開心才重要,快快轉另一間包䆟的學校讀吧!
‹ 上一主題|下一主題