用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 藍田聖言
go

藍田聖言 [複製鏈接]

藍田聖言

我仔收到面試通知, 我想多了解下這校, 如英語水平, 學術成績, 課外活動...等.

醒目開學勳章

Re: 藍田聖言

Dear  bettymomo:

呢排無事忙,黎吾切恭喜你添!恭喜恭喜!

收pm啦!         

醒目開學勳章

Dear bettymomo:

問左啦!快趣睇pm啦!

betty   

看左啦!!! 謝謝! 考到請你飲茶!!!!

醒目開學勳章

bettymomo:

多謝晒喎!我要飲潮州功夫呀!得吾得者,嘩!好鬼驕俏呀!

betty   

藍田聖言英語水準高,藍田區最高學府,處於山上.

My brother is graduated there, it is a very good & top school.  The acadamic result could be compatible with the famous school.

bettylam

大家都叫betty, 同名3分親, 你又甘幫手,考到! 你話飲麥都好啦!

哈里波特, familychan

好多謝你地意見!考到! 請埋你地飲!
哈里波特, 我無記錯你囡囡好似都係小六生,面試如何?
我大仔班2個interview英皇,1個FAIL , 1個有2ND interview, 隔班有2-3個男拔收左.輪到我仔要interview, 我無同佢上面試班, 都有d擔心.    

醒目開學勳章

Dear bettymomo:

同我地多的鼓勵下呢位怕羞小師弟啦!因為吾記得話你知我弟弟都係聖言畢業.成績非常好架.不過就無哈利個哥哥甘威威呵!    

betty  

藍田區最高學府,處於山上

Familychan, 你好搞笑, 好似賣緊樓盤廣告  

我囝囝最初都徘徊官瑪同聖言之間, 最後選左官瑪, 因為聽講聖言辛苦D,嚴肅D, 而且官瑪唔駛in, 唔駛煩嘛, 係咪好阿Q呢?

Sheila

官瑪同聖言都係不相伯仲, 我都有考慮過官瑪, 最後接納班主任意見, 他說不用面試的中學, 會看重成績多些. 我怕我仔在成績相比可能遜色d, 有得interview, 可能機會大d. 你仔小六 ? 共勉之^^

Sheila:
有時要攪下笑,先至開心,處於山上,當場是最髙啦!

我hb都係畢業於聖言!話說班日坐地鐵,放學時間一班聖言仔上車,從佢地既高度估計應該讀F.5-F.7,嘩佢地個個look都好out(老土),說話斯文細聲,同其他同齡既中學生不同,令我另眼相開!

醒目開學勳章

聖言既男仔真係好乖架.我成日見到佢地會0係一座球場上體育課.雖然有D番薯.但真係好斯文.佢地用左半邊球場踢波.而我呢個肥婆就係另外半邊跑步.所以成日見到佢地架.

bettylam,

見到個個都向你請教,我亦想問問福建中學如何?知不知41區那些是band2學校呢?小女的成績不大理想.

‹ 上一主題|下一主題