用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 九龍區2007暑期活動報料站
樓主: hkmimo
go

九龍區2007暑期活動報料站 [複製鏈接]

Re: 九龍區暑期活動報料站

復活節親子愛心體驗營

2006 English Easter Camp

English Story, Drama, Sing with Fun, Cook with Fun,
Handicraft, Drawing, I.Q & Games, Magic, Party

EC1 - 10, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 21 / April
$1900 / 8 days

EC2 - 10 - 13 / April
EC3 - 18 - 21 / April
$980 / 4 days

time: 9:00 - 11:30

Tel:23981007
address: No 8, G/F, 21-31 Begonia Road,
              Yau Yat Chuen, Kowloon Tong.
homepage:http://www.formulaworkshop.com

Re: 復活節畫班

復活節兒童美術創作班

4月10、13、17日
$285 (共3節) 包材料及証書
另於4月5日有試堂

Adventure Land 歷奇村

幼兒生活自我管理復活節課程

位於旺角

查詢: 2728 3707   

梁氏藝術中心
http://www.leungsarts.com

美術創作班
幼稚園組/小學組
$285 包材料 & 証書
4月10、13、17日上課
4月5日 試堂

學前遊戲班 playgroup
逢星期二、五上課
$720/8堂
4月14日 試堂

位於油麻地 mtr出口

上唔倒網址
cherylyeung 寫道:
梁氏藝術中心
http://www.leungarts.com

美術創作班
幼稚園組/小學組
4月5日 免費試堂

學前遊戲班 playgroup
逢星期二、五上課
$720/8堂
4月14日 免費試堂

位於油麻地 mtr出口

校長
梁氏藝術中心
請你再試下 la

http://www.leungsarts.com/index.htm
Meira's Blog

『耶和華是我的牧者, 我必不至缺乏。』

入到條link~~~但係都click唔到內容 ?
大女Ki-ki 04年2月27日出世lo 細女chingching 05年12月30日都出世lo

我試過無問題,不過要等一陣先有

創穎學習中心
9:00am-8:00pm
很多元化,由我朋友介紹的很好
http://clearning.org/

復活節有圍棋升級考試有証書的

主辦機構 : 香港傷健協會深水埗傷健中心
活動名稱 : 傷健共建愛心社區
舉行日期 : 14/04/2006
時 間 : 下午一時至四時
地 點 : 麗閣邨商場對出空地
大組對象 : 深水埗社區人士,主要是區內的兒童
    免費
好多野學,好多野玩,仲有好多禮物,記住快d嚟玩啦!!!
平日傷健中心都好多野玩家..想知有乜野玩 click入網址啦!

美術創作班
幼稚園組/小學組
4月5日 試堂

是否個個月都有得試?  學多少堂有証書?
有什麼優點?
vic6

pls send me more information about golf camp?  3.5 yrs can join it or not?

vic6

vic6

詳情請致電: 92872572  梁氏藝術中心
http://www.leungsarts.com/index.htm

這個美術創作班稱為"復活節美術創作班 ICPS",
其優點是導師利用"ICPS"  的系統融入視覺藝術之中,使孩子一面繪畫,一面建立孩子的品格。

以下節錄了此課程的導師在"梁氏藝術中心" 網頁內4月份新課程回應區的課後感想:

「什麼是ICPS “I can problem solve” 技巧?
ICPS系統幫助孩子:如何思考而不是思考什麼!
ICPS技巧的重點不總是教孩子「正確」的解決問題的方法,它主要是幫助孩子練習思維的方法,以便他們今後能處理各種問題。」
Meira's Blog

『耶和華是我的牧者, 我必不至缺乏。』

就近夏天...唔知有冇小朋友想學游水呢?~
因為我見我囡囡學緊游水個教練幾好...
所以想介紹下俾其他家長...
之前我囡囡跟過個教練學極都好驚水...
不過跟左呢個呀sir學...5堂到就學左自由式既手手腳腳...
囡囡仲好鍾意佢tim...我睇過佢地上堂
佢對小朋友又真係幾有愛心既..
我都介紹左唔少朋友...so見呢個post可以報料...
我又想分享一下...
有興趣既可以pm我!~~

Hi, Mrs Lam

I'm interested to know, may I know the details, for example : which swimming pool we need to go and how much for each lesson, pls send the details to me [email protected]

Many many thanks ....

makcyc,
已pm給你了~~

Please PM me too. Thanks.

Hi mrs_lam523

May I have more info. pls. PM to me...

Where is the location, in Kowloon or..
‹ 上一主題|下一主題