用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 新界區2007暑期活動報料站
樓主: hkmimo
go

新界區2007暑期活動報料站 [複製鏈接]

Re: 新界區暑期活動報料站

BB豆,
請CHECK PM,THANKS!

自組暑期珠心算班, 導師上門教授, 年齡由4歲起, 每班可自組2-3名學生, 學費以每堂計算, 有興趣pm我

達水平的學員可報考珠心算能力國際鑑定考試

簽名被屏蔽

馬鞍山富輝花園一樓有間新開畫室,舖面display有毛毛...

我係4月有八拆discount時報名,仔仔三歲讀左一個月,導師每堂都有同我講仔仔進度,我覺得最好就係導師冇幫仔仔執畫,不是之前間畫室,一睇就知唔係個仔畫...
個仔畫成點唔通自己唔知....之前間畫室個導師死都話我個仔畫到   

Now我等佢地出暑期班(5月尾有),仔仔話要去學....
有冇人都是係毛毛(個仔話)畫室學畫畫,有就分享吓    

LokLok 今年三years old:2003年7月廣華醫院出世

沙田新田圍村的循道衛理楊震社會服務處家庭成長軒己出了暑假program,有三歲至中學的暑期活動..
好多課程請d老師都幾pro...
我想報o個個"活潑幼兒音樂劇"12堂($650)都合理的....都好吸引..

有興趣可打電話去問

你是不是講"THE ARTS"(童畫).
我個仔仔2year& 8month都係"THE ARTS"到學.   
:-D

睇過只係得綜合舞蹈比3歲小朋友咋, 其他最少都要求6歲
wwc 寫道:
沙田新田圍村的循道衛理楊震社會服務處家庭成長軒己出了暑假program,有三歲至中學的暑期活動..
我想報o個個"活潑幼兒音樂劇"12堂($650)都合理的....都好吸引..

有興趣可打電話去問
[/quote]

唔係wor...我個囡3歲..我都報了四個course..
有敲擊王、綜合舞蹈、畫班、同埋一個英語小廚師(native speaker)...全都是3-6歲喎!

MavisNg 寫道:
睇過只係得綜合舞蹈比3歲小朋友咋, 其他最少都要求6歲
wwc 寫道:

有興趣可打電話去問
[/quote]

doramum
馬鞍山富輝花園一樓有間新開畫室,舖面display有毛毛>>可唔可以比佢個contact 我, thanks!

wailing_1010
麻煩你PM馬鞍山私人教授的畫班比我, thanks!

[quote]
doramum 寫道:
馬鞍山富輝花園一樓有間新開畫室,舖面display有毛毛...

我係4月有八拆discount時報名,仔仔三歲讀左一個月,導師每堂都有同我講仔仔進度,我覺得最好就係導師冇幫仔仔執畫,不是之前間畫室,一睇就知唔係個仔畫...
個仔畫成點唔通自己唔知....之前間畫室個導師死都話我個仔畫到   

Now我等佢地出暑期班(5月尾有),仔仔話要去學....
有冇人都是係毛毛(個仔話)畫室學畫畫,有就分享

Sara-mama
佢地叫"童畫",我比佢地電話no.你問下------>2643-2642
佢地就未派暑期課程單張比我,不過我就問過內容都幾得意實用 ,價錢都合理  

BB豆,

我想問問教練到唔到CHELSEA HEIGHTS? 係男家女呀, HOW OLD ARE HIM/HER?  他/她 是否只教SWIMMING?
我是否直接聯絡他/她?

基督教恊基會元朗社會服務中心*暑期活動將於6月2日開始接受報名..

活動適合3-12歲小朋友參加~活動較多元化有室內既手工班,製作班,興趣班等戶外既有參觀,日營,宿營等~透過活動可以培養小朋友多方面既興趣和與人相處既技巧...

如有興趣歡迎至電查詢:2443 4853

Re: 新界區聖誕節活動報料

元朗有間Playgroup 值得推介比各位新界媽咪,
地方不是很大,但佈置得十分舒服
個間playgroup 叫Creadren
由外籍老師教授
由兩歲至十歲既小朋友都有班適合佢地,
你地可以打去問下詳情

我個女今年5歲,學畫畫學左都有一年,初初都係想比佢嘗試在外面學下野,同其他小朋友一齊相處,但我都希望佢學到少少野。
點知有一次,我個女學畫畫的時候,我去了畫室對面的一間"茶軒"吃下午茶,就親眼見到導師只係幫我個女畫,其他少少剪貼部份先係佢自己做,見到都有d嬲,因為多人佢又理唔到我個女,唉!最離譜既係放學之後我見到導師繼續幫佢地執畫!! 其實成幅畫有7成都唔係自己個女畫,真係''只是"學到少少野囉,佢都升K3了,我只是想他能夠學到如何畫基本圖案,起碼可以交功課,怎會連樹都不懂得畫呢?

我住沙田區的,我現在找一間不會幫小朋友執畫的畫室。各位媽媽,是否有畫室可以介紹給我呢?(沙田�馬鞍山�九龍塘區)

‹ 上一主題|下一主題