用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 ( 銅鑼灣 ) net 12 軒下放乙二有機嗎?
樓主: MZ1488
go

net 12 軒下放乙二有機嗎? [複製鏈接]

雲牛 發表於 15-2-3 10:38
回覆 cyhh 的帖子

其實好難有 backup 呢個諗法了, 好多私校都無得玩大抽獎
港島區好似只有蘇淅同聖類斯可以抽獎

九龍就多D, APS, SFA, KRS, 培道, 聖三一堂, 神召會..... 都可以
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:雲牛+發表於+15-2-3+10:38+回覆+cyhh

原帖由 hkpapa852 於 15-02-03 發表
港島區好似只有蘇淅同聖類斯可以抽獎

九龍就多D, APS, SFA, KRS, 培道, 聖三一堂, 神召會..... 都可以
今年k3k2真幼生仲可抽獎,好吸引!

玫小可以抽獎嗎?

引用:玫小可以抽獎嗎?

原帖由 enycheung 於 15-02-03 發表
玫小可以抽獎嗎?
玫幼可以, 仲有銅鑼灣聖保祿都得

引用:Quote:原帖由+熊牛不兩立+於+15-01-30+發表

原帖由 catcc2000 於 15-02-03 發表
乙一軒下唔入個個係我亞仔同學,但見你地咁多乙二入到,我懷疑係大6人唔識填當填左

...
咁個仔就慘了

引用:回覆+cyhh+的帖子 其實好難有+backup+呢個

原帖由 雲牛 於 15-02-03 發表
回覆 cyhh 的帖子

其實好難有 backup 呢個諗法了, 好多私校都無得玩大抽獎
無錯,我都係有私校而簽左undertaking唔抽獎,但我報得嘅都係收就會讀果類,所以收就可以唔抽。雖然依家學位難求,但真係建議家長唔好為報而報,除左加重學校行政時間之餘,亦令到真正想讀果間嘅家長面對更大競爭,惡性循環,令小一遊戲更難玩呀~~

回覆:cyhh 的帖子

你想定就很好啦, 好多11及12網的爸媽, 都經常爭扎, 應否accept 私校或直資的 offer, 還是搏一搏區内的傳統津校

回覆:net 12 軒下放乙二有機嗎?

其實無可以每方面都嬴,所以要鎖定方向,不能左顧右盼。坐這山,望那山,一事無成呀~~

回覆 jrbk 的帖子

I mean if we get an offer from RHS PRIMARY SCHOOL (we are not studying at RHS Kindergarten), can we still enter the lucky draw?
I just want to clarify and shortlist which schools to apply for in 2016-17. Of course this may change from now till then.

Thanks!

引用:回覆+jrbk+的帖子 I+mean+if+we+get+an+of

原帖由 enycheung 於 15-02-04 發表
回覆 jrbk 的帖子

I mean if we get an offer from RHS PRIMARY SCHOOL (we are not studying at RHS Kind ...
For 2015-16 P1, RHS primary still allow parents to join government lucky draw

enycheung 發表於 15-2-4 11:09
回覆 jrbk 的帖子

I mean if we get an offer from RHS PRIMARY SCHOOL (we are not studying at RHS Kind ...
今年有玫小offer的,仲可以抽獎

Thanks!

Sad that there is only a few private schools who still allow lucky draw on HK Island...

醒目開學勳章 王國長老

尋日有人同我講, 佢識個家長交左表.....(放心我肯定佢無上EK否則唔會咁填)
1. 聖雅各
2. 軒下
3. 軒上
4. 唔記得, 跟住係排ST JO華上華下果D.....

我衷心希望佢入第一, 否則會幾大件事......

Charlotte_mom 發表於 15-2-5 09:23
尋日有人同我講, 佢識個家長交左表.....(放心我肯定佢無上EK否則唔會咁填)
1. 聖雅各
2. 軒下
都放左間較大機會係頭位吖....錯唔晒

引用:尋日有人同我講,+佢識個家長交左表.....(放

原帖由 Charlotte_mom 於 15-02-05 發表
1. 聖雅各
2. 軒下
12網大抽獎嘅媽媽應該好開心多左人墊底

原帖由 Charlotte_mom 於 15-02-05 發表
1. 聖雅各
2. 軒下
會唔會有backup?

1. 聖雅各
2. 軒下
我朋友仲勁
乙1 St Joe
乙2 華仁上
乙3 華仁下

不過

佢有私校back up

醒目開學勳章 王國長老

無back up, 個家長根本唔識玩, 佢純粹覺得唔想入咪唔填, 所以填晒熱門
仲有, 佢話自行st james左, 至知原來st james咁hit, 統一為左111, 唯有填sj

Charlotte_mom 發表於 15-2-5 11:06
無back up, 個家長根本唔識玩, 佢純粹覺得唔想入咪唔填, 所以填晒熱門
仲有, 佢話自行st james左, 至知原來 ...
咁又未必死梗, 今年個個咁保守乙二李賜豪, 如果軒下乙一仲有位剩可能俾佢偷到雞嫁!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

所以分分鐘有人乙3中寶血架, who knows!
今年同出年, 12網同樣咁刺激
‹ 上一主題|下一主題