用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 ( 銅鑼灣 ) net 12 軒下放乙二有機嗎?
樓主: MZ1488
go

net 12 軒下放乙二有機嗎? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+cyhh+於+15-01-30+發表我心頭

原帖由 siden 於 15-01-30 發表
Agree, 只要係津校band 1英中,係咪真係要「區」泥於band 1A 定 band 1C? 當然入到1A 開心,但如死逼死谷幾 ...
係,大家都多少少life

回覆:熊牛不兩立 的帖子

另一可能是教育局乙一入電腦時入錯軒下編號(如入了軒上)。這是有可能的,因為他寄來給我的信寫錯我英文名!

引用:Quote:winnietingting+發表於+15-1-30+09:4

原帖由 熊牛不兩立 於 15-01-30 發表
你唔係以為讀st joe就唔洗辛苦六年嘛?? 佢地一樣要為升中打爭打c既....聽聞鄧鏡波都會收好多原校升唔到中學 ...
另一可能是教育局乙一入電腦時入錯軒下編號(如入了軒上)。這是有可能的,因為他寄來給我的信寫錯我英文名!

醒目開學勳章 王國長老

如果係, 就真係該燴

回覆:net 12 軒下放乙二有機嗎?

我子今年k2,暑假會搬去灣仔,見到大家的意見,想請教一下。
12月細仔,學校表現不突出,心儀華仁,太貪心嗎?就算幸運派到,讀得來嗎?
甲一華仁,乙一華仁,乙二寶血,乙三李賜豪,穩陣嗎?
謝謝幫忙!

醒目開學勳章 王國長老

乙二寶血,乙三李賜豪
2014年已經有人咁擺, 派左張凝文!
今年我都叫親戚擺乙二李賜豪, 寶血都要放棄
你睇埋今次派彩數字先決定啦

英皇, 高主教, 聖類斯中學, 入到是但一間經已非常感恩

引用:我子今年k2,暑假會搬去灣仔,見到大家的意

原帖由 Heyheyjoyjoy 於 15-02-01 發表
我子今年k2,暑假會搬去灣仔,見到大家的意見,想請教一下。
12月細仔,學校表現不突出,心儀華仁,太貪心 ...
下年乙二寶血好危
乙三李賜豪極危

siden 發表於 15-2-1 23:22
下年乙二寶血好危
乙三李賜豪極危
下年乙二寶血好危
乙三李賜豪極危

當2014年派位出嚟時已經有人乙二寶血乙三李賜豪唔得, 你呢個說話係今年已經要用了, 下年應該係:

乙二寶血好渺茫
乙三李賜豪盞嘥氣
係要咁放攞嚟驚
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

其實今年我已經覺得好恐怖, 保守去做, 都要乙2李賜豪, 乙3都唔知填咩好
咁出年點呀......

醒目開學勳章

Charlotte_mom 發表於 15-1-30 11:46
係軒小打唔贏....去唔到QC....可能係去SKHTSK
去SKHTSK唔係叫打唔贏wor, 去TSKV果d至叫打唔贏呀 ...
SKHTSK係好野來WOW......

Charlotte_mom 發表於 15-2-2 11:32
其實今年我已經覺得好恐怖, 保守去做, 都要乙2李賜豪, 乙3都唔知填咩好
咁出年點呀...... ...

下年多咗間北角官立小學(雲景道)係12網.... 不過呢間係14網3寶之一

睇嚟日後大家要係多寶中尋找一間較接受到既做保險線了...... 真悲哀
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

12網去咗寶校的最大原因,通常係家長唔咁心放李豪乙二做保險線。

引用:+本帖最後由+siden+於+15-2-2+15:54+編輯+\

原帖由 siden 於 15-02-02 發表

12網去咗寶校的最大原因,通常係家長唔咁心放李豪乙二做保險 ...
但今年個個都放李賜豪第二,咁會唔會第二都入唔晒?佢都係得3x個位

引用:Quote:原帖由+siden+於+15-02-02+發表本帖

原帖由 cyhh 於 15-02-02 發表
但今年個個都放李賜豪第二,咁會唔會第二都入唔晒?佢都係得3x個位

...
如果個個咁穩陣放李乙二,咁就連李都變唔穩陣。

不過印象中好似唔少家長唔甘心放佢第二。當然有私校backup可以搏些。

回覆:Charlotte_mom 的帖子

那2016/2017小一,乙二可放甚麼?
St joe, 華仁,軒小,St James, 寶血- 放乙一才行。
乙二放李𧶽豪外,還可放甚麼?

醒目開學勳章 王國長老

Heyheyjoyjoy 發表於 15-2-2 16:11
那2016/2017小一,乙二可放甚麼?
St joe, 華仁,軒小,St James, 寶血- 放乙一才行。
乙二放李𧶽豪 ...
就係咁至得人驚

其實12網無back up真係好唔穩陣,今年我身邊好幾個家長都放李乙2,都唔知入唔入得晒

引用:Quote:cyhh+發表於+15-1-30+10:24+佢當時其

原帖由 熊牛不兩立 於 15-01-30 發表
如果你肯定你朋友無記錯無填錯真係乙二中軒下。咁可能乙一唔中軒下果位朋友一係填錯學校編號。我相信會有大 ...
乙一軒下唔入個個係我亞仔同學,但見你地咁多乙二入到,我懷疑係大6人唔識填當填左

hkpapa852  可能只填甲一  發表於 15-2-3 10:33

回覆 cyhh 的帖子

其實好難有 backup 呢個諗法了, 好多私校都無得玩大抽獎
‹ 上一主題|下一主題