用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗3rd in
樓主: Pokkadoka
go

玫瑰崗3rd in [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+fruitfulsnoopy+於+15-01-28+

原帖由 fruitfulsnoopy 於 15-01-28 發表
Feel唔到有愛心
其實 in 一個兩歲人仔都咁留難,都可以想像佢地教育方針和手法

回覆:Petitechien 的帖子

其實去過幾間in, 都覺佢地既老師唔及其他學校親切, 所以都1516
但係睇其他posts, 用家又讚到學校好好,學校又有k, 同小學backup, 呢方面真係吸引囉!

caroljoyful 發表於 15-1-29 09:47
其實去過幾間in, 都覺佢地既老師唔及其他學校親切, 所以都1516
但係睇其他posts, 用家又讚到學校 ...

正正是我的想法,所以仍在考慮中.

回覆:玫瑰崗3rd in

我個囡in PN,First in 同second in 果兩個老師都好nice ,in果時有個小朋友全程唔肯做,佢仲笑笑口同個家長講慢慢來,唔洗急。我又唔覺有你地講既情況。。。

Er09090913 發表於 15-1-29 11:29
我個囡in PN,First in 同second in 果兩個老師都好nice ,in果時有個小朋友全程唔肯做,佢仲笑笑口同個家長 ...

所以我已經上bk睇晒rhs的post,發覺讀緊的有好多都有好comment.但我真係自己感受到老師黑面,冇咩愛心.而且rhs舊post都有人話有事搵校長,校長態度好差.所以現在仍1516.

(我自己的感受唔太好,可能我去其他學校同我大仔的學校d老師真係太好啦!)

冇愛心,面試時又唔係好覺,有老師仲抱我個女tim。不過我諗總有少數老師比較cool,或者應該話比較講紀律。
不過in 3次就真的over la,係咪學校攪錯jar?

回覆:J2013 的帖子

我諗唔係搞錯,因為我係email收到通知的。
而3rd in仲要等到4月尾5月,可能真係等到時有冇人放棄先比我地。
總之過程非常之漫長la。

回覆:fruitfulsnoopy 的帖子

我雖然見唔到黑面,但都見唔到笑容
情況同in kcs一樣,可能大校既老師係咁?
同埋rhs冇簡介會之類既?

我小朋友係細b, 1st in 入到,老師係我地等待面試時有不停同佢玩,中間發生小意外bb爆喊,都好有愛心氹我小朋友,最尾我小朋友係畀老師氹到笑住走的。

引用:我小朋友係細b,+1st+in+入到,老師係我地等

原帖由 Leetamdamleung 於 15-01-30 發表
我小朋友係細b, 1st in 入到,老師係我地等待面試時有不停同佢玩,中間發生小意外bb爆喊,都好有愛心氹我小 ...
咁可能係我唔好彩。二個老師都俾我有不太好的感覺。
聽到大家的感覺,令我有多少少信心了。

引用:從冇諗比小孩入E間學校,唔講佢之前單新聞

原帖由 Shellyxlk 於 15-01-28 發表
從冇諗比小孩入E間學校,唔講佢之前單新聞,PN 要3 in, 覺得有少少扮名校 (名校都唔會 3 in),如果這是你 ...
我niece 都係1st 入咗,反而有朋友係寫信求2nd, 最後入咗,都有人fail 2 nd in

我係2nd in 後waiting,佢都係同我講要5月等人註冊後有位就直入。但就冇收到3rd in通知。

可能多左人drop, 多左好多位所以要搞3rd in?

樓主3rd in左未?有結果未?

3rd in

回覆:ke_lorlor 的帖子

未呀,只係話復活節後會再通知😔

而家希望有d小朋友考到St cat,我地可以排到waiting啦

引用:真係估唔到PN班都要in3次,等完又等! 有家

原帖由 Pokkadoka 於 15-01-28 發表
真係估唔到PN班都要in3次,等完又等!
有家長一樣嗎?
有無人知玫瑰崗中學係band 幾?我中學係灣仔區讀,呢間出名差點解pn要third in 咁巴閉

回覆:apple_love 的帖子

中學都仲是差,不過讀得都不是target讀到中學

終於收到通知4/17日3rd in!
仲考慮緊去唔去好!煩惱中...

‹ 上一主題|下一主題