用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗3rd in
go

玫瑰崗3rd in [複製鏈接]

真係估唔到PN班都要in3次,等完又等!
有家長一樣嗎?

1    0    0    0

回覆:Pokkadoka 的帖子

咁驚,而家都1月尾,除非真係好鐘意玫記,否則算吧。
始終我覺得玫記太遠啦,自己湊唔到佢返學放學,2歲人仔搭校車唔放心。

回覆:玫瑰崗3rd in

嘩,pn咋喎.我覺得小學要3 round都顛,pn更離譜.

如果考誠意,出席左2nd in都已經俾左誠意.而且學校位置又不方便,又平日.返工的家長又再請假呀?

另外,老實說pn邊睇到叻唔叻吖.最多只睇到係咪d超naughty,但其實如果小朋友嚴重naughty,2 round都已經睇得出啦.

入得2nd in即係話已達到他們基本要求啦.不過小朋友可能唔覺辛苦的,當去pg.大人就慘d.

(不過,老實講,pn咁少學校有,rhs真係算有d名氣(我指pn),language好,校舍正,又直上k,又叫做有小學backup,算多數人都想選擇的pn,所以可能學校覺得要謹慎選擇這個"寶貴"學位"的小朋友).

樓主,開心d諗可以話俾人知入到3rd in.

如果考小學入到3rd in,真係開心到暈架!

講笑,不過如果樓主真係心儀rhs,(因有去2nd in的,都應該心儀的),你可以好d諗仲有機會,而且機會都應該大的.加油!

從冇諗比小孩入E間學校,唔講佢之前單新聞,PN 要3 in, 覺得有少少扮名校 (名校都唔會 3 in),如果這是你心儀學校,講聲唔好意思,這只是我自己意見

引用:從冇諗比小孩入E間學校,唔講佢之前單新聞

原帖由 Shellyxlk 於 15-01-28 發表
從冇諗比小孩入E間學校,唔講佢之前單新聞,PN 要3 in, 覺得有少少扮名校 (名校都唔會 3 in),如果這是你 ...
但我一次in就收。雖然我都覺3rd in誇張左

其實大部份只interview 一次。2nd and 3rd 係有人放位後才出現的。

其實2nd-in時都已經見埋校長,唔知3rd-in都唔知會考D咩?!

TGTY 發表於 15-1-28 14:28
其實大部份只interview 一次。2nd and 3rd 係有人放位後才出現的。

其實有人放位都唔使叫人3rd in呀. 唔可以係2nd in到揀咩?2nd in的需要都可以講1st in時太多人可能有人睇漏眼同埋隔左3個月可能小朋友表現已唔同.而且對細b會公平d.但問題2nd in, in完唔夠1個月又3rd in喎.其實係唔係誇d呢!

引用:其實2nd-in時都已經見埋校長,唔知3rd-in都

原帖由 Pokkadoka 於 15-01-28 發表
其實2nd-in時都已經見埋校長,唔知3rd-in都唔知會考D咩?!
見校董

Pokkadoka 發表於 15-1-28 14:46

其實3rd in係咪得好少人,可能10個揀幾個(純估咋),所以樓主,睇黎你應該機會好大,或差不多實收呢!加油!

livewithhope 發表於 15-1-28 15:08
見校董

校董+校工.
全校有份揀.

真心喜歡又不太遠,no harm to try。

其實rhs d 老師係咪冇乜愛心架?

Petitechien 發表於 15-1-28 15:55
其實rhs d 老師係咪冇乜愛心架?

呢句問得好,其實我在interview的時候非常feel到.......

不過可能in時老師的態度同平時唔同的.

相比起其他幼稚園,我覺得........差太遠了.

咁誇

回覆:fruitfulsnoopy 的帖子

你in時咩事呀?可否分享吓?

引用:你in時咩事呀?可否分享吓? +

原帖由 Pokkadoka 於 15-01-28 發表
你in時咩事呀?可否分享吓?
老師黑面,另一老師一路in一路comment佢咁唔得喎。

引用:Quote:原帖由+Pokkadoka+於+15-01-28+發表

原帖由 fruitfulsnoopy 於 15-01-28 發表
老師黑面,另一老師一路in一路comment佢咁唔得喎。
Feel唔到有愛心

‹ 上一主題|下一主題