用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 秀茂坪天主教vs34網獻主會聖馬善樂
go

秀茂坪天主教vs34網獻主會聖馬善樂 [複製鏈接]

醒目開學勳章

家住官塘,細仔得10分,如報以上兩間有廿分,當然知何文田校網好好多,但無校車,小朋友同我都要辛苦6年,但何文田多英中揀,但又怕佢到時有無能力讀倒呢,秀茂坪天主教就近屋企,應該唔太差,好煩惱,真心求意見,感激
   0    0    0    0

christy31400 發表於 15-1-27 12:40
家住官塘,細仔得10分,如報以上兩間有廿分,當然知何文田校網好好多,但無校車,小朋友同我都要辛苦6年, ...
級數唔同喎, 獻主會起碼高一班啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

無校車是很難捱,但老師很有HEART, 校風不錯。 我也是今年轉了校,先知校方唔負責協調校車公司, 現在自行接送。但小朋友讀得開心,何文田升中網又很吸引。睇下今年多唔多人住官塘,藍田區啦.
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD7/110360/114629.11023512.35296.jpg[/img]請click 入@charlotte 靚相1輯@

christy31400 發表於 15-1-27 12:40
家住官塘,細仔得10分,如報以上兩間有廿分,當然知何文田校網好好多,但無校車,小朋友同我都要辛苦6年, ...
就算自行唔入, 到最後大抽獎時, 其實留係48網抽到好學校機會高過係34網
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

秀天在大抽獎乙部排十幾都入到喎!應該唔太差?只能咁講:好過「執到寶」囉!

你話細仔得十分?唔跟阿哥家姐?

你仔有二十分(舊生)?如不想舟車勞頓自行或可報藍循,靠「三條一」搏叩門時
有優先考慮。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

hkpapa852 發表於 15-1-27 12:56

就算自行唔入, 到最後大抽獎時, 其實留係48網抽到好學校機會高過係34網

無論樓主自行點選,到大抽獎時都必定係在48網啦。

當然在有私校在手的情況下,34網會好d,最少適合喜歡搏命的家長。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

醒目開學勳章

多謝你地寶貴意見,同亞哥差8年,無得必收生,但始終亞哥讀左6年,都係對獻主會有信心多d囉,我會再認真研究,唔該晒
‹ 上一主題|下一主題