用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到大坑真光call waiting,但唔知點註冊!有冇jm可以指 ...
go

收到大坑真光call waiting,但唔知點註冊!有冇jm可以指點迷 [複製鏈接]

亞女本身讀緊另一間幼稚園k1,今年重考真光,剛收到電話有上午班,但我無學卷交去留位。因為而家間學校仲需要用!但又唔夠時間申請註冊信。應該點好呢?請幫忙指點迷津!謝
   1    0    0    0

問返讀緊嗰間, 或者真光, 佢哋應該有經驗點處理啦~

幾時註冊?

回覆:KOALASHAU 的帖子

我們都是剛剛收到call, 本身有KV offer, 吾知點算。

回覆:收到大坑真光call waiting,但唔知點註冊!有冇jm可以指點迷

仲有無人收到call
吖?

回覆 littlemybabe 的帖子

如果有心要個offer 既,就打個電話比教署問佢可以點幫你,呢度應該問唔到幾多野
http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/preprimary-kindergarten/kindergarten-k1-admission-arrangements/index.html#A5

我打左去問喇,極之官腔,問佢要封證明信表示收到我個申請都唔肯,真光又堅持要收學卷或註冊信又或證明我申請緊註冊信既證明。都唔知點算,唔通只可以放棄原校上K2?

KOALASHAU 發表於 15-1-27 14:50
我打左去問喇,極之官腔,問佢要封證明信表示收到我個申請都唔肯,真光又堅持要收學卷或註冊信又或證明我申 ...
唔可以從現校攞番學卷嗎?

好似學卷只可用三年。可否Repeat K1就要問問教署。

因統一註冊的關系,唔可以hold多過一個學卷位。其實如果決定坑真的話可以現在停幾個月K1。你現在應該要決定啦。

based on your special, you are better to ask 真光 staff.

i think you need to take the voucher from your current school and mention to them you will quit after K1.  And during this period you may need to pay the full cost from now till the end of K1 in your current school and believe you should also pay full for True Light for one yr as the voucher can only be used for 3 yrs.  for details better confirm with True Light and Ed Board.

回覆:catedu 的帖子

if I have KV, I wont give up n take TL la, KV is much better

回覆:iamiris 的帖子

我仲諗緊是否放棄SC,選坑真!

我們都是剛剛收到call, 本身有KV offer, 吾知點算。
好睇你自己對升小的安排與期望。我上年也有Kv,不過都give up 咗。

學校要留學券到今天六月左右,所以無可能攞返住,除非停學。
剛親自交左信去教育局要求佢幫我簽收張申請表,個職員好好人肯幫我,學校都話有呢封信都可以比我註冊左先。終於解決到喇。唔該晒咁多位!!

第三年預左無學券,要比全額,不過好似都係二千幾一個月啫。

回覆:收到大坑真光call waiting,但唔知點註冊!有冇jm可以指點迷

收到waiting call既有冇男仔呢?

回覆:KAMAI 的帖子

我未收到call waiting,  請問你地有冇㝍求位信?

我有寫一封。

回覆:KOALASHAU 的帖子

請問收到waiting call 果d小朋友係咪大B?

‹ 上一主題|下一主題